Rechtszaak

Gruwelijk verkrachte studente tegen Gerson F.: 'Je hebt me zoveel pijn gedaan'

06 juni 2019 13:23 Aangepast: 06 juni 2019 15:09
De plek van het misdrijf. Beeld © Video Duivestein

De studente die juli vorig jaar op gruwelijke wijze werd verkracht in Rotterdam, heeft in de rechtbank een slachtofferverklaring laten voorlezen. Daarin richt ze zich ook tot de verdachte Gerson F., die heeft bekend. "Je was zo boos dat je de straat op ging om iemand pijn te doen. Ik was die toevallige voorbijganger."

De toen 20-jarige studente fietste in de vroege ochtend van 21 juli naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Daar werd ze overmeesterd en op zeer gewelddadige wijze verkracht. De dader takelde haar ernstig toe.

Ontwaken in het ziekenhuis

De politie begon een klopjacht en kon de verdachte na enkele dagen oppakken. Vandaag dient de rechtszaak tegen verdachte Gerson F. Hij is zelf in de rechtszaal bij de rechtbank in Rotterdam aanwezig.

Het slachtoffer is dat niet. Zij liet daar wel een slachtofferverklaring voorlezen. Daarin vertelde ze dat ze de dag na de verkrachting ontwaakte in het ziekenhuis. "Ik voel me angstig en verward. Een deel van mij zou wensen dat het een nachtmerrie was geweest, maar de machines vertellen me de waarheid."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte zeer brute verkrachting Rotterdam: 'Ik wilde iemand heel veel pijn doen'

Volgens artsen was de studente bijna om het leven gekomen door de zware mishandeling. Niet alleen de lichamelijke effecten waren enorm, ook geestelijk heeft de studente het nog altijd zwaar.

Niet naar buiten durven

"Tot op de dag van vandaag heb ik er last van. Een aantal maanden durfde ik niet naar buiten, vooral 's avonds. Het vrat aan me en maakte me verdrietig. Om te genezen heb ik al mijn tijd in het herstelproces gestopt."

De studente, die uit Indonesië komt, is erg kwaad omdat ze door wat er is gebeurd het etiket 'slachtoffer' heeft gekregen. Er had volgens haar al veel eerder ingegrepen kunnen worden bij de verdachte. Van hem was al lang duidelijk dat hij ernstige problemen had.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte verkrachting Rotterdam zou andere vrouw hebben aangerand

Zoveel pijn

In de verklaring richt ze zich ook tot de verdachte. "Ik heb begrepen dat - om welke reden dan ook - jij je vriendin niet mocht zien. Dat maakte je boos. Zo boos dat je de straat op ging om iemand pijn te doen. Ik was die toevallige voorbijganger. Je hebt me zoveel pijn gedaan. Ik zal deze moeilijke tijd doorkomen, ik geloof in mezelf."

De rechter vroeg daarna aan Gerson F. wat hij er van vond. "Heftig. Klote dat het zo moest gaan, voor het slachtoffer. Als het aan mij lag was het niet gebeurd, maar dat heb ik niet altijd onder controle."

Schadevergoeding

De advocaat van het slachtoffer benadrukt dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. "De gevolgen waren en zijn onbeschrijfelijk. Ze was echt beestachtig toegetakeld." Ze eisen een schadevergoeding van 50.000 euro.

Vanmiddag komt het Openbaar Ministerie met de strafeis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stille tocht voor slachtoffer verkrachting Rotterdam: 'Ik hoop dat ze weer gaat geloven in deze stad'

Verslaggever Robin van Hijfte is bij de rechtszaak aanwezig. Volg hier haar tweets:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore