Rechtszaak tegen Gerson F.

Verdachte zeer brute verkrachting Rotterdam: 'Ik wilde iemand heel veel pijn doen'

06 juni 2019 10:54 Aangepast: 06 juni 2019 13:34
Verdachte Gerson F. Beeld © Felix Guérain

De 19-jarige Gerson F. die vandaag terechtstaat voor de zeer brute verkrachting in juli vorig jaar van een studente in Rotterdam, 'ontlaadde' zich door mensen pijn te doen. Over de avond van de verkrachting zegt hij vandaag. "Ik werd boos. Ik wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles."

De toen 20-jarige studente fietste in de vroege ochtend van 21 juli naar huis in de Rotterdamse wijk De Esch. Verdachte Gerson F. fietste op dat moment ook door de stad. Hij fiets al vanaf het centrum achter de studente aan, blijkt uit beelden van talloze beveiligingscamera's uit de stad.

Volgens F. deed hij dat niet bewust. "Ik ben gewoon gaan fietsen en toen ging bij mij het licht uit. Ik werd boos en wilde iemand heel veel pijn doen. Ik heb haar pijn gedaan, ik weet niet precies alles."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte (18) bekent gruwelijke verkrachting Rotterdam

Fietsketting om nek

Uit de slachtofferverklaring van de student blijken de gruwelijkheden. "Ik liep naar het portiek van mijn huis, opeens kreeg ik een fietsketting om m'n nek, de ketting werd strakker aangetrokken waardoor ik flauw viel."

De verdachte gaat zo tekeer dat de studente zwaargewond raakt. Ze had volgens de artsen dood kunnen gaan, schetst de rechter. Ze moest met spoed geopereerd worden, waardoor uiteindelijk haar leven gered is. De verdachte reageert gelaten. "Ja, erg. Ik weet niet zo goed wat ik eigenlijk moet zeggen", zegt Gerson F.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte verkrachting Rotterdam zou andere vrouw hebben aangerand

Klopjacht politie

De politie begon een klopjacht en kon de verdachte na enkele dagen oppakken. Een psycholoog en psychiater adviseren F. een PIJ-maatregel op te leggen, een soort jeugd-tbs. De verkrachting veroorzaakte veel onrust in de woonwijk. Bewoners hielden een demonstratiemars.

Vanwege het geweld en de levensgevaarlijke verwondingen die het slachtoffer opliep, beschuldigt het Openbaar Ministerie Gerson F. naast van verkrachting, ook van poging tot doodslag en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Hij heeft eerder al een bekennende verklaring afgelegd en bovendien is er een DNA-match. Het OM verwijt hem ook dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw heeft betast. Eerder zou hij mensen op straat hebben beroofd.

Verslaggever Robin van Hijfte is bij de rechtszaak aanwezig. Volg hier haar tweets:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore