Postzakken

Weer examens gestolen bij PostNL, leerlingen moeten herkansen

05 juni 2019 16:39 Aangepast: 05 juni 2019 17:36
Archieffoto Beeld © ANP

Bij PostNL is weer een postzak gestolen met daarin examens van leerlingen. Dit keer gaat het om 21 staatsexamens van het vmbo. De gedupeerde leerlingen moeten het examen opnieuw maken.

Gisteren werd al duidelijk dat een postzak met daarin 59 examens van het Rythovius College in Eersel is gestolen toen die onderweg was naar het postdepot van PostNL. Een woordvoerder van PostNL geeft vanmiddag aan dat daar de postzak met de staatsexamens bij is gekomen, die in Den Haag is ontvreemd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Postzak met examens gestolen, leerlingen in Eersel moeten herkansen

Daarnaast is PostNL een aangetekende envelop verloren waarin examens biologie en Duits zaten van het Duin en Kruidbergmavo uit Driehuis. 38 eindexamenleerlingen moeten hier opnieuw voor gaan blokken.

'Heel vervelend voor de leerlingen'

"We vinden dit echt heel vervelend voor de leerlingen", zegt de woordvoerder. "We doen er alles aan om de verzendingen van zeker eindexamens, die zo belangrijk zijn voor alle leerlingen, goed te laten verlopen."

In totaal krijgt PostNL 75.000 zendingen met eindexamens te verwerken in deze periode. "Daarvan is het nu drie keer fout gegaan. Dat zijn incidenten, waarbij het twee keer om diefstal gaat. Ik weet niet waarom iemand überhaupt diefstal zou willen plegen, maar ik ga er niet vanuit dat het doelgericht op de examens is. De hele postzakken zijn gestolen, waar ook andere stukken inzitten. Daarnaast kun je aan de buitenkant niet zien dat er examens inzitten."

Aangifte

PostNL heeft aangifte gedaan van de diefstallen. De herkansingen van de examens vinden over twee weken plaats.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore