Na stalken

Zamir M. krijgt 15 jaar en tbs voor moord op ex-vriendin Laura

04 juni 2019 13:28 Aangepast: 04 juni 2019 15:44
Laura Korsman (24) werd vorig jaar juli vermoord.

De 32-jarige Zamir M. krijgt 15 jaar en tbs voor de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman (24). Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald. M. was de ex-vriend van Laura. Hij heeft haar volgens de rechtbank op 11 juli met vooropgezet plan met tientallen messteken gedood in haar woning in de Bosboomstraat in Utrecht.

Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

Relatie verbroken

De verdachte was de ex-vriend van het slachtoffer. De man zou niet hebben kunnen verkroppen dat Korsman enkele weken eerder de relatie had verbroken. Hij zou haar daarna hebben gestalkt.

Volgens het OM had hij op de vrouw 'gejaagd' en haar 'doodongelukkig en doodsbang' gemaakt. Een opgelegd locatie- en contactverbod hield M. niet tegen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laura (24) met 26 messteken om het leven gebracht: 'Ik kwam in een bad trip'

Persoonlijkheidsstoornis

Op de bewuste dag drong M. de woning van Korsman binnen, via een balkon. Hij was gewapend met een mes, aldus justitie, en heeft de vrouw direct aangevallen, mogelijk zelfs van achteren.

Deskundigen hebben een persoonlijkheidsstoornis bij M. vastgesteld en tbs geadviseerd.

De rechtbank oordeelde vandaag dat er inderdaad sprake was van een vooropgezet plan en dat daarmee moord was bewezen. "De rechtbank trekt de conclusie dat u van plan was Laura te vermoorden", zei de rechter vandaag tegen M. "U had een mes bij zich en had latex handschoenen aan om te voorkomen dat u sporen zou achterlaten."

Immens verlies

De rechter zei vandaag in het vonnis tegen M.: "Op 11 juli heeft u het leven van Laura op gruwelijke wijze tot een einde gebracht. Zelfs als rekening wordt gehouden met omstandigheden, kan nooit recht worden gedaan aan het immense verlies."

De rechtbank nam het M. daarnaast zeer kwalijk nooit verantwoordelijkheid te hebben genomen voor zijn daad.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte van de moord op Laura Korsman voor de rechter

Reactie familieleden: Zamir M. is psychopaat die als parasiet aan Laura hing

De familieleden van Laura waren vandaag in de rechtszaal aanwezig. Advocaat Mark van Raak zegt namens hen het volgende: "De moeder heeft tijdens haar slachtofferverklaring aangegeven dat geen enkele straf recht doet aan wat hen is aangedaan. Ze omschrijven Zamir als een psychopaat die tijdens de stalking als een parasiet aan Laura heeft gehangen. Geen enkele straf was dus voldoende geweest. Liever hadden ze gezien dat hij voor altijd vast zou komen te zitten. Toch leidt de straf wel tot tevredenheid."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore