26 messteken

Vandaag uitspraak tegen Zamir M. voor moord op ex-vriendin Laura

04 juni 2019 05:31 Aangepast: 04 juni 2019 11:18
Laura Korsman (24) werd vorig jaar juli vermoord. Beeld © Privéfoto

De rechtbank in Utrecht velt vandaag het vonnis in de strafzaak tegen de 32-jarige Zamir M. Hij wordt ervan verdacht de 24-jarige Laura Korsman met 26 messteken om het leven te hebben gebracht nadat hij haar al wekenlang had gestalkt.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft M. de Utrechtse studente geneeskunde op 11 juli met vooropgezet plan gedood in haar woning in de Bosboomstraat in Utrecht. De verdachte was de ex-vriend van het slachtoffer. Hij zou niet hebben kunnen verkroppen dat Korsman enkele weken eerder de relatie had verbroken.

Het OM wil dat de 31-jarige Zamir M. wordt veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. 

'Doodongelukkig en doodsbang'

Volgens het OM heeft M. op de vrouw 'gejaagd' en haar 'doodongelukkig en doodsbang' gemaakt. Een opgelegd locatie- en contactverbod hield M. niet tegen.

In de nacht dat Laura om het leven kwam wist hij volgens justitie 'met een smoes' de binnentuin van Lauras huis binnen te komen. "Hij wachtte vervolgens anderhalf uur op haar met operatiehandschoenen aan en een mes op zak. Daarna klom hij over het balkon en beroofde hij haar van het leven", zei de officier van justitie vorige maand in de rechtbank van Utrecht. Justitie gaat ervan uit dat Laura van achteren werd aangevallen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laura (24) met 26 messteken om het leven gebracht: 'Ik kwam in een bad trip'

Persoonlijkheidsstoornis

Volgens M. zou Laura een mes hebben getrokken, waardoor hij daarna uit noodweer had gehandeld. De officier van justitie noemde deze verklaring van M. 'totaal ongeloofwaardig' en vond het 'erg' dat M. de schuld bij Laura in de schoenen schoof.

Deskundigen hebben een persoonlijkheidsstoornis bij M. vastgesteld en tbs geadviseerd.

Moederhart is gebroken

"Laura wilde altijd mensen helpen, daarom wilde ze later op de ambulance werken. Dat is haar afgenomen", schreef Laura's vader in een verklaring die vorige maand in de rechtbank werd voorgelezen door een vertegenwoordiger van Slachtofferhulp.

"Mijn leven was goed, ik had een mooi gezin, maar alles veranderde op 11 juli, de dag dat Laura werd vermoord. Mijn moederhart is gebroken. Het is verschrikkelijk om elke dag te moeten beseffen dat ze er niet meer is. Laura was de parel van ons gezin", schreef de moeder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

18 jaar cel en tbs geëist tegen Zamir M. voor moord op ex-vriendin Laura

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore