Twee dagen op IC

Zware hersenbloeding Dries van Agt

03 juni 2019 18:23 Aangepast: 03 juni 2019 19:39
Voormalig premier Dries van Agt Beeld © ANP

Oud-premier Dries van Agt is getroffen door een zware hersenbloeding. De 88-jarige CDA'er lijkt die geestelijk goed te hebben doorstaan, maar zijn lichaam heeft een zware opdoffer gekregen, bevestigt zijn partij na berichtgeving door het AD.

Van Agt - tussen 1977 en 1982 premier van Nederland - werd twee weken geleden onwel tijdens een bijeenkomst in Den Haag. "In het begin van zijn speech ging het mis en is hij met een ambulance afgevoerd, waarna hij twee dagen op de intensive care heeft gelegen", zegt de dochter van Van Agt tegen het AD.

'Geestelijke vermogens niet aangetast'

De dochter van Van Agt laat weten flink geschrokken te zijn. "Het was een paar dagen spannend. Gelukkig is er inmiddels sprake van herstel. Mijn vader is bij kennis, zijn geestelijke vermogens zijn niet aangetast. Lichamelijk heeft hij een forse klap gehad. Hij kampt met uitvalverschijnselen in de linkerhelft van zijn lichaam. De artsen zijn voorzichtig optimistisch, maar duidelijk is dat hij veel rust moet houden en intensief zal moeten revalideren."

De oud-premier werd onwel tijdens een toespraak op de Palestijnse vertegenwoordiging in Den Haag. Daar herdacht hij wat veel Palestijnen als hun nationale ramp zien: het moment dat de staat Israël gesticht werd en veel Palestijnen op de vlucht sloegen. Van Agt maakt zich al jaren sterk voor het lot van de Palestijnen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore