Strijd in volle gang

'Maastricht reserveert vast 3000 hotelkamers voor Songfestival'

02 juni 2019 18:58 Aangepast: 02 juni 2019 19:24
Beeld © ANP

De strijd tussen steden wie komend jaar het songfestival mag hosten is in volle gang, maar in Maastricht hebben ze vast de benodigde 3000 hotelkamers gereserveerd. Weten zij meer, of is dit gewoon een goede voorbereiding?

Directeur Rob van de Wiel. directeur van congrescentrum MECC, bezweert tegen nieuwswebsite 1Limburg.nl het laatste. Volgens hem gebeurt het vaker dat ze een optie nemen op genoeg hotelkamers als het MECC probeert een groot evenement binnen te halen. Dankzij een samenwerking met de hotels kunnen de kamers kosteloos worden teruggeven als het bid van Maastricht op niets uitloopt. 

'Meest Europese stad'

Maastricht is een van de vele Nederlandse steden die maar wat graag als gaststad van het Eurovisiesongfestival 2020 de wereld over wil gaan. Al direct na de overwinning van Duncan afgelopen maand, barstte de strijd voor en achter de schermen los.

De Maastrichtse burgemeester Penn-te Strake zette al direct in door haar stad 'als meest Europese stad van Nederland' te benoemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strijd om organisatie songfestival barst los

Maar ook Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Zwolle en Arnhem hebben hun ambitie uitgesproken. Marketingdeskundigen stelden eerder tegen RTL Nieuws dat er veel te zeggen valt voor een andere stad dan Amsterdam, dat wel 'bekend genoeg' is en bovendien tegenwoordig vooral bezig is met het afremmen van de ongebreidelde toeristenstroom naar de stad.

'Al lang besloten'

Volgens dj Giel Beelen is alles achter de schermen al lang besloten. Hij stelde van de week 'uit zeer betrouwbare bron' te hebben vernomen dat het Maastricht wordt. "Nu doen ze natuurlijk net alsof je je nog kunt aanmelden, net als bij een sollicitatie waarbij je al lang weet wie de baan gaat krijgen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Giel Beelen weet het zeker: songfestival is in Maastricht

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore