Gewond

Drie jongeren opgepakt voor mishandelen mogelijke pesters Marwan (15)

31 mei 2019 15:52 Aangepast: 31 mei 2019 15:53
Honderden mensen herdachten woensdag de overleden Marwan (15) Beeld © RTL Nieuws

Drie jongens zijn deze week in Hilversum opgepakt omdat ze drie andere jongens zouden hebben mishandeld. Die werden belaagd omdat ze mogelijk de 15-jarige Marwan zouden hebben gepest, laat de politie weten.

Marwan maakte maandag zeer waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven. Op sociale media gingen kort na de dood van Marwan drie verschillende filmpjes rond waarin te zien was dat de jongen werd gepest. Of de beelden recent zijn opgenomen, is onduidelijk.

Lichte verwondingen

Sommige jongens die op de filmpjes te zien zijn, zijn na de dood van Marwan mishandeld. Zij hebben lichte verwondingen opgelopen, vertelt een woordvoerder van de politie.

Honderden mensen namen woensdagavond in Hilversum afscheid van de 15-jarige Marwan Ben Kodad. De jongen werd maandag bewusteloos aangetroffen in zijn slaapkamer, hulp mocht niet meer baten. Klasgenoten en vrienden spreken sinds zijn dood nergens anders over: Marwan zou jarenlang gepest zijn.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Veel vragen rond dood Marwan (15): 'Hoe kon dit gebeuren?'

Een goede kennis van de familie van Marwan nam tijdens de herdenking het woord. "Gek genoeg, en daarin moeten we met zijn allen naar onszelf kijken, riep iedereen kort na het incident: 'Hij wordt al heel lang gepest'. Dit terwijl de familie van niets wist. Hoe kan dit? Hoe kan het dat niemand ingreep? Hoe kan iedereen dit hebben geweten, behalve de ouders en de familieleden?" 

Geen politieonderzoek naar dood

De politie doet geen onderzoek naar de dood van Marwan, omdat er geen strafbare feiten zijn geconstateerd bij zijn dood. Zij doen daarom geen mededelingen over de doodsoorzaak. Marwan heeft gisteren in Marokko zijn laatste rustplaats gekregen.

'Pesten kán niet, jongens'

De indrukwekkende toespraak die een kennis van Marwan woensdag hield bij een herdenkingsbijeenkomst in Hilversum.

Heb jij vragen over zelfmoord?

Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113  Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Kinderen worden vaker gepest dan we weten: 1 op de 3 vertelt er nooit over

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`