'Onveilig'

Extra controles tegen slapende vrachtwagenchauffeurs op vluchtstrook

30 mei 2019 13:39
Levensgevaarlijk: trucks op de vluchtstrook. Beeld © @wis_robertvdA

Rijkswaterstaat gaat op 'Duitse' feestdagen extra controleren op vrachtwagenchauffeurs die op de vluchtstrook in hun truck slapen. Het is verboden en levensgevaarlijk, zegt de organisatie.

In Duitsland mogen vrachtwagenchauffeurs op Hemelvaartsdag en andere feestdagen als nieuwjaarsdag en Goede Vrijdag niet rijden. Truckers die in Nederland zijn, moeten tot 22.00 uur 's avonds wachten tot ze Duitsland weer in mogen.

Extra controles

Tot die tijd parkeren ze hun truck dicht bij de grens met Duitsland. Daardoor raken de parkeerplaatsen daar overvol. "Als er dan meer vrachtwagens zijn dan parkeerplekken, kiezen de truckers ervoor om op een onveilige plek te gaan staan", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Om gevaarlijke situaties te voorkomen, voert Rijkswaterstaat extra controles uit. Dat gebeurt voortaan tijdens alle Duitse feestdagen. De extra inzet vindt plaats op de A7, A34, A1, en A67. Op de A12 en A76 zijn geen extra controles. "Daar doen deze problemen zich niet voor."

Vluchtstrook

Ook op de A58 doet het probleem zich voor. Een weginspecteur liet gisterochtend via Twitter weten dat hij daar zes rustende vrachtwagenchauffeurs van de vluchtstrook heeft gehaald.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore