Ga naar de inhoud
Geraffineerde werkwijze

Nederlandse fysio vast in Italië om seksueel misbruik: 'Innovatieve massages'

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty Images

Een Nederlandse fysiotherapeut in Italië wordt beschuldigd van seksueel misbruik. De politie arresteerde hem eerder deze week. Zijn slachtoffers zouden 16, 29 en 65 jaar oud zijn. De man zegt zelf dat hij 'innovatieve massages' gaf.

Het gaat volgens Italiaanse kranten om de 63-jarige Nederlander Gerald S., die een praktijk had op Sardinië.

De politie startte een onderzoek naar de man in februari, toen een 16-jarige patiënt zich met haar ouders op het bureau meldde om te vertellen wat haar was overkomen.

Diploma in Italië erkend

De 63-jarige man haalde zijn diploma als fysiotherapeut in Nederland. Zeven jaar geleden werd dit in Italië erkend, waardoor hij ook daar als fysiotherapeut mocht werken.

Volgens de politie ging hij onder het mom van 'innovatieve massages' ver buiten het boekje. Hij misbruikte meerdere patiënten. 

Fysiotherapeut
Lees ook:
Fysiotherapeut verdacht van misbruik oudere vrouwen

Om bewijzen van het misbruik te verzamelen, hing de politie onder andere camera's op en tapte de telefoon af van de Nederlander.

Geraffineerde werkwijze

De werkwijze van de fysiotherapeut was geraffineerd, meldt de carabinieri, de Italiaanse politie. Hij deed zogenaamd medisch onderzoek, terwijl hij helemaal geen arts is.

Ook voerde hij massages uit zonder dat de patiënten een diagnose hadden. "Nadat hij het vertrouwen van de patiënt had gewonnen, profiteerde hij van dit vertrouwen door seksuele handelingen te verrichten en rechtvaardigde hij dit door te spreken van innovatieve therapieën."

De Nederlander zit sinds maandagavond in detentie op Sardinië.