Herdenking bevrijding

Koning nodigt Trump uit voor bezoek aan Nederland

29 mei 2019 04:19 Aangepast: 29 mei 2019 05:06

Koning Willem-Alexander heeft de Amerikaanse president Donald Trump 'zeer recent' gevraagd om naar Nederland te komen voor de herdenking van de bevrijding, zo bevestigt de Rijksvoorlichtingsdienst aan De Telegraaf.

Het is de bedoeling dat Trump in augustus langskomt. Dan wordt in Terneuzen de Slag om de Schelde herdacht. Het moment speelde 75 jaar geleden een belangrijke rol in de bevrijding van Nederland en België. De Amerikaanse ambassadeur, Pete Hoekstra, bevestigt dat de koning Trump gevraagd heeft. "De president heeft de uitnodiging ontvangen." 

Kleine kans

Of Trump ook echt naar Nederland zal komen is nog maar de vraag. De kans op een bezoek wordt nog altijd als klein gezien, maar gewoonlijk stuurt een Nederlandse vorst pas een uitnodiging als de ontvanger openstaat om daar op in te gaan.

Premier Rutte schudt Trump de hand bij een VN-top. Premier Rutte schudt Trump de hand bij een VN-top.

Eerder deze maand zei ook premier Rutte de Amerikaanse president in Nederland te willen ontvangen. In eerste instantie werd gehoopt op een bezoek in juni, maar omdat die periode niet in het schema van Trump paste, werd de herdenking in Terneuzen als alternatief gekozen.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Trump komt misschien naar Nederland, Rutte hoopt op augustus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore