Anne Faber

Eis tegen Michael P. in hoger beroep 28 jaar cel en tbs vanwege moord

28 mei 2019 15:45 Aangepast: 28 mei 2019 18:07
Michael P.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep 28 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen Michael P. (29), wegens het verkrachten, ontvoeren en vermoorden van Anne Faber.

Volgens het OM is alsnog komen vast te staan dat P. een vooropgezet plan heeft gehad Faber te doden, dat hij niet in een opwelling heeft gehandeld en dat er dus sprake is van moord. Eerder achtten het OM noch de rechtbank het bewijs daarvoor geleverd.

Veroordeling

Anne Faber (25) verdween op 29 september 2017, tijdens een fietstocht in het gebied tussen Soest en Den Dolder. Het stoffelijk overschot van Faber werd bijna twee weken later op aanwijzing van P. gevonden in een door hem gedolven graf, in de buurt van Zeewolde.

De rechtbank legde P. vorig jaar eveneens 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging op, wegens gekwalificeerde doodslag, verkrachting en ontvoering.

Vader Anne Faber in rechtbank: 'Michael P. mag niet meer vrijkomen'

''De intense pijn en verdriet voel ik continu.'' Zo reageert de vader van Anne Faber tijdens zijn slachtofferverklaring in de rechtbank.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vader Anne Faber: 'Geen gekke gedachte als Michael P. zich van het leven berooft'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore