Hoger beroep

Vader Anne Faber: 'Geen gekke gedachte als Michael P. zich van het leven berooft'

28 mei 2019 14:42 Aangepast: 05 juli 2019 14:03
Wim Faber, de vader van Anne Beeld © RTL Nieuws

Onacceptabel. Zo noemt de vader van Anne Faber de gedachte dat de moordenaar van zijn dochter, Michael P., ooit nog vrij komt. Dat zei Wim Faber vandaag in het hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. "Ik vind het onmenselijk om met het idee te moeten leven dat P. ooit vrij zou kunnen komen."

Vandaag dient het hoger beroep dat de 29-jarige Michael P. heeft aangespannen tegen de straf die hij vorig jaar door de rechtbank kreeg opgelegd voor het ontvoeren, verkrachten en doden van de 25-jarige Anne Faber. Hij kreeg 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Verlagen eerdere straf

Wim Faber verwijt het hof in Arnhem dat ze in de eerdere zaak tegen P., die over de verkrachting van twee minderjarige meisjes, zijn straf fors hadden verlaagd. "Signalen dat P. gestoord was, werden onvoldoende ingeschat. De eerste fouten zijn hier gemaakt, in dit gebouw", zei Faber. "Het meest vreselijke is gebeurd. Niemand mag die eerste fout vergeten, want daarom staan we hier."

Faber vertelde dat zijn dochter onherkenbaar was toen ze haar weer zagen. "Er moest me verteld worden dat zij het was. De vele sporen van geweld, met name in haar gezicht, waren niet te missen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vriend Anne Faber werd genoemd als dader: 'Impact enorm'

Vernederingen en doodsangst

Wim Faber sprak in zijn verklaring over het enorme leed, de vernederingen en de doodsangst van Anne. "In die staat moet Anne om het leven zijn gekomen. Het was voelbaar in elke vezel in mijn lijf. En nog steeds. De intense pijn en verdriet voel ik continu. En ik maak me geen illusie dat dat ooit anders zal zijn."

Hij noemt zijn dochter 'totaal onschuldig'. "Misschien is het geen gekke gedachte als P. zichzelf van het leven berooft. Ik ga hem niet tegen houden. En anders, anders vind ik dat hij niet meer mag vrij komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Michael P. houdt vol niets te weten van verdwenen sieraden Anne Faber

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore