Verdacht van drie moorden

'Justitie wil camerabeelden uit ggz-kliniek Thijs H.'

27 mei 2019 12:59 Aangepast: 27 mei 2019 13:12
Een foto van de verdachte Thijs H. Beeld © Politie

Het Openbaar Ministerie wil van de ggz-kliniek Mondriaan in Maastricht camerabeelden waarop drievoudig moordverdachte Thijs H. te zien is. De kliniek beroept zich op het beroepsgeheim, dus moet de rechter er aan te pas komen.

Die zal morgen oordelen of de beelden toch bij het onderzoek betrokken mogen worden. Dat meldt het AD.

Drie moorden

H. wordt niet alleen verdacht van het ombrengen van de twee wandelaars (63 en 68 jaar oud) op de Brunssummerheide, hij zou ook een wandelaarster in Den Haag hebben omgebracht.

 

''De rechter-commissaris zal beslissen of Mondriaan zich kan beroepen op het verschoningsrecht of dat de camerabeelden uit de kliniek wel bij het proces betrokken mogen worden”, zegt een woordvoerder van de rechtbank in Limburg tegen de krant.

Bebloede kleding

Thijs H. verbleef in de week van de drie moorden meermaals in de kliniek Vijverdal in Maastricht. H. had zich daar de avond voor het dodelijke incident zelf gemeld. De volgende morgen kondigde hij aan dat hij naar de Brunssummerheide zou gaan.

's Middags kwam hij terug, en volgens een ingewijde waren er direct vermoedens dat H. achter de - via de media al bekend geworden - dood van de wandelaars zat. Er zou zelfs bloed op zijn kleren hebben gezeten, zei een betrokkene eerder in het AD

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Thijs H. kwam bebloed terug van hei, maar kliniek sloeg geen alarm'

'Iets verschrikkelijks'

Maar ondanks de duidelijke aanwijzingen nam de kliniek vanwege het beroepsgeheim geen contact op met de politie. Dat gebeurde pas de volgende dag, nadat H. in de kliniek het brandalarm had aangezet en vervolgens de kliniek had verlaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom zwegen behandelaars over Thijs H.? 'Beroepsgeheim weegt zwaarder'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore