Ga naar de inhoud
Video gaat wereld over

Scorende scheidsrechter: 'Ik kon wel door de grond zakken'

De scheidsrechter geeft uitleg aan de spelers van Harkemase Boys.

Bij de wedstrijd tussen Harkemase Boys en Hoek in de derde divisie maakte scheidsrechter Maurice Paarhuis uit Hellendoorn een doelpunt. Tegen RTL Nieuws vertelt hij hoe dit kon gebeuren en vooral wat het allemaal teweegbracht. 

Het filmpje van het doelpunt gaat viral. Nieuwssites over de hele wereld maken melding van het opmerkelijke incident. "Zoals je op het beeld kunt zien, was het een rommelige situatie voor de goal. Ik ga ervan uit dat de bal naar de tweede paal wordt geschoten, maar hij komt kort. Ik probeer de bal nog te ontwijken, maar via mijn voet gaat hij zo de goal in." 

"Dan kun je wel door de grond zakken," zegt de scheidsrechter, "het is verschrikkelijk en ik ben er niet trots op." Direct erna moest hij snel schakelen, zoals hij het zelf zegt. "Ik moest hem wel goedkeuren. In de regels staat dat de scheidsrechter een dood object is, dus het doelpunt telde gewoon."

In bovenstaande video is te zien dat de spelers van Harkemase Boys protesteren bij de arbiter. "Dat deden ze heel netjes hoor, met respect vroegen ze of dit wel kon. Ik moest ze helaas teleurstellen." Achteraf viel de schade voor Harkemase Boys mee want ze wonnen alsnog met 4-2. "Een geluk voor mij dat mijn doelpunt geen grote gevolgen had."

Aanbiedingen

Hoewel, geen grote gevolgen… Paarhuis gaat de wereld over. En hij kreeg diverse aanbiedingen van clubs om bij hen als spits aan de slag te gaan volgend seizoen. De scheids kan er zelf ook wel om lachen nu: "Ja, gelijk na de wedstrijd kwamen de grappen en grollen. En zo is de voetbalwereld gelukkig ook." 

Ambities om inderdaad weer te gaan voetballen heeft de scheidsrechter totaal niet. "Nee, ik ben niet voor niets ooit scheidsrechter geworden", zegt hij. Voortaan gaat hij wel wat verder van de goal af staan. "Want dit mag niet nog eens gebeuren."