Truck teruggevonden

Vermiste trucker zat nacht in Poolse cel voor dronkenschap

25 mei 2019 12:50 Aangepast: 26 mei 2019 13:10
Rob Wijhers uit Limbricht, sinds dinsdag vermist in Polen. Beeld © Politie

Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur, Rob Wijhers uit Limbricht, wordt sinds dinsdag vermist in Polen. De 52-jarige trucker was daar voor zijn werk. De man heeft de nacht van maandag op dinsdag in een Poolse cel doorgebracht omdat hij dronken achter het stuur zat.

Nadat de chauffeur zijn roes in de cel had uitgeslapen, werd hij vrijgelaten. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem.

De vrachtauto van Wijhers werd gevonden in Slubice, net over de Duitse grens bij Frankfurt an der Oder. In zijn truck lagen allerlei persoonlijke spullen, waaronder zijn telefoon. Zijn dochter heeft dinsdag voor het laatst contact met hem gehad.

Chauffeur aangehouden

De Poolse Inspectie voor het Wegvervoer, de Inspekcja Transportu Drogowego, schreef eerder al dat op 20 mei een vrachtwagenchauffeur van transportbedrijf Limpens is aangehouden door de Poolse politie.

De chauffeur reed slingerend over de Poolse A2. Naast hem lag volgens de inspectie een fles wodka. Tijdens de controle dommelde de man telkens in slaap. Een blaastest was hierdoor volgens de Poolse inspectie bijna niet mogelijk. Een derde meting lukte, hieruit bleek dat de man 2,2 promille alcohol in zijn bloed had.

Truck terug

De chauffeur is op 20 mei aangehouden omdat hij te veel had gedronken en op 21 mei weer vrijgelaten. De Limburgse politie bevestigt nu dat het om de vermiste Wijhers gaat. Het transportbedrijf waarvoor Wijhers werkt, wil geen commentaar geven.

De truck van de vrachtwagenchauffeur is door de eigenaar teruggehaald naar Nederland. De politie heeft op de website een foto en omschrijving van Wijhers gezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore