Ondanks vermoedens

'Thijs H. kwam bebloed terug van hei, maar kliniek sloeg geen alarm'

25 mei 2019 08:20 Aangepast: 25 mei 2019 09:09
Thijs H. Beeld © Eigen foto

Het vasthouden aan het medisch beroepsgeheim zou de reden zijn dat de ggz-kliniek in Maastricht waarin Thijs H. zat, niet direct alarm heeft geslagen nadat er op de Brunssummerheide twee wandelaars om het leven waren gebracht.

Dat meldt het AD op basis van informatie van ingewijden

'Bloed op kleding'

H. had zich de avond voor het dodelijke incident zelf gemeld bij de Mondriaankliniek. De volgende morgen kondigde hij aan dat hij naar de Brunssummerheide zou gaan. 's Middags kwam hij terug, en volgens een ingewijde waren er direct vermoedens dat H. achter de - via de media al bekend geworden - dood van de wandelaars zat.

Er zou zelfs bloed op zijn kleren hebben gezeten, zegt een betrokkene in de krant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Verdachte Thijs H. langer vast in verband met dood wandelaars

'Iets verschrikkelijks'

Maar ondanks de duidelijke aanwijzingen nam de kliniek vanwege het beroepsgeheim geen contact op met de politie. Dat gebeurde pas de volgende dag, nadat H. in de kliniek het brandalarm had aangezet en vervolgens de kliniek had verlaten.

Volgens een bron van het AD is toen het medisch beroepsgeheim 'opgeheven omdat ze in de kliniek iets verschrikkelijks wisten'. 

In beeld als verdachte

Op dat moment kwam H. bij de politie pas in beeld als verdachte. Hij werd diezelfde avond opgepakt nadat zijn foto landelijk was verspreid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Wat maakt iemand een seriemoordenaar? Thijs H. verdacht van drie moorden

H. wordt niet alleen verdacht van het ombrengen van de twee wandelaars (63 en 68 jaar oud) op de Brunssummerheide, hij zou ook een wandelaarster in Den Haag hebben omgebracht.

De Mondriaankliniek, het Openbaar Ministerie en H.'s advocaat willen niet ingaan op vragen over de zaak, meldt het AD.

Een moord in Den Haag, twee in Limburg, één verdachte: een reconstructie

Thijs. H. wordt verdacht van drie moorden. De 27-jarige zou eerst een vrouw in Den Haag hebben omgebracht om vervolgens drie dagen later nog twee mensen te vermoorden in Limburg. Een reconstructie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore