Preventief fouilleren

Gouda geteisterd door autobranden, burgemeester grijpt in

24 mei 2019 21:43
Archieffoto Beeld © ANP

De politie in Gouda gaat de komende avonden en nachten preventief fouilleren in wijken waar de afgelopen drie weken tot nu toe negentien autobranden zijn geweest.

Burgemeester Mirjam Salet heeft dat besloten omdat de branden onder inwoners van Gouda hebben geleid tot 'grote maatschappelijke onrust, gevoelens van onveiligheid en angst voor verlies van of schade aan persoonlijke eigendommen'.

Controle op voorwerpen

Het gaat om de wijken De Korte Akkeren, Kort Haarlem, Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle. De politie zal mensen tot en met woensdag controleren tussen 22.30 en 04.00 uur. De controle is vooral gericht op voorwerpen die zijn bedoeld of kunnen worden gebruikt om branden mee te stichten.  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal autobranden fors gestegen, vooral zorgen om elektrische auto's

Een speciaal opgericht rechercheteam houdt zich met het onderzoek bezig. Er werd al extra gesurveilleerd in de nachtelijke uren. De politie noemt de reeks autobranden zeer zorgelijk en zoekt mensen die iets kunnen vertellen wat ze verder helpt.

Lastig te pakken

Volgens burgemeester Salet is dat hard nodig. "De daders van autobranden zijn lastig te pakken te krijgen en de politie moet het vooral hebben van heterdaad meldingen. Daarom zijn extra ogen en oren op straat zeer wenselijk."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore