Europese verkiezingen

Baudet 'heel tevreden' met drie zetels voor Forum in exitpoll

23 mei 2019 23:12 Aangepast: 23 mei 2019 23:13
Thierry Baudet van Forum voor Democratie reageert op de voorlopige uitslag van de Europese Parlementsverkiezingen Beeld © ANP

De drie zetels die Forum voor Democratie lijkt te krijgen in het Europees Parlement, vallen partijleider Thierry Baudet niet tegen. Dat zei hij in een eerste reactie op de voorlopige uitslag van de Europese Verkiezingen.

"Natuurlijk is dat ietsje minder dan de laatste peilingen", waarvan sommige FVD kans gaven de grootste te worden. Maar Baudet is toch "heel tevreden en heel blij" met de exitpolls, zei hij. 

Baudet wil met 'een mooie delegatie naar Brussel, om daar een levendig netwerk te bouwen van eurosceptische partijen'. Hij rekent erop dat 'dat netwerk echt dingen kan gaan tegenhouden'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

PvdA juicht na uitslag verkiezingen: 'Wat een bizarre comeback'

Ook Derk Jan Eppink, lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD) voor de Europese verkiezingen, is content. "Van nul naar drie zetels, dat geeft ons de mogelijkheid om naar Brussel te gaan, om daar de oppositie neer te zetten en aan de noodrem te hangen. Drie zetels is een goed begin en dat kan alleen maar groeien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`