Dode

Mogelijk gevaarlijk rijgedrag Rotterdam, bijrijder stak hoofd uit raam en overleed

23 mei 2019 12:28 Aangepast: 23 mei 2019 13:30
Beeld © AS Media

De 18-jarige bestuurder van de auto die in de nacht van dinsdag op woensdag betrokken was bij een dodelijk ongeluk in Rotterdam, nam het mogelijk niet zo nauw met de verkeersregels. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, dan wel gevaarlijk rijgedrag met ernstig letsel tot gevolg.

Bij het ongeluk op de Maasboulevard kwam de eveneens 18-jarige bijrijder van de man om het leven. Die was vrijwillig uit het raam van de rijdende auto gaan hangen en sloeg met behoorlijke snelheid tegen een paal langs de weg en overleed.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Man steekt hoofd uit autoraam en overlijdt bij ongeluk in Rotterdam

Of de bestuurder ook daadwerkelijk wordt vervolgd, is aan het Openbaar Ministerie. De politie heeft hem inmiddels heengezonden, hij blijft dus wel verdachte. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat er alcohol in het spel is. Zowel het slachtoffer als de bestuurder komt uit Rotterdam.

Zwaar hersenletsel

Het ongeluk in Rotterdam doet denken aan een soortgelijk incident uit 1995. Daarbij kwam een 15-jarig meisje uit het Limburgse Afferden om het leven tijdens een schoolreisje. Ondanks waarschuwingen van de chauffeur had zij het noodluik van een dubbeldeksbus geopend. Ze sloeg daarna hard met haar hoofd tegen een spoorwegviaduct en overleed als gevolg van zwaar hersenletsel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore