Dodelijke steekpartij Groningen

Politie doet dringende oproep: 'Wie heeft Hidde zien hardlopen?'

21 mei 2019 21:23
Hidde Bergman Beeld © Opsporing Verzocht

De politie heeft nog geen idee door wie en waarom de 27-jarige Hidde Bergman vorige week werd doodgestoken. De politie is dringend op zoek naar meer informatie. "Alle tips zijn welkom."

Dat zei de politie vanavond in de uitzending van Opsporing Verzocht. Vorige week dinsdag werd Hidde op het Jaagpad in Groningen neergestoken tijdens een rondje joggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nabestaanden doodgestoken hardloper: 'Hidde zonder reden van het leven beroofd'

Geen vijanden

De politie zei vandaag dat ze nog geen idee hebben wat het motief van de dader zou kunnen zijn. "Hidde was een sportieve en geliefde jongeman. Voor zover wij weten had hij geen vijanden. Het zou kunnen dat het om een willekeurige aanval gaat."

De politie verspreidde eerder deze week een compositietekening van een man die in de buurt zou zijn geweest toen Hidde werd vermoord. Hij had donkere bovenkleding aan en een zwarte pet op, en liep in de richting van de Ringweg. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang.

De compositietekening die door de politie is verspreid. De compositietekening die door de politie is verspreid.

Blauwe hardloopschoenen

De politie heeft nog steeds geen idee wie deze man is en wat zijn rol was in de steekpartij, en vraagt dringend om meer tips. Ook willen ze graag in contact komen met mensen die Hidde eerder op de avond hebben zien hardlopen. "We weten niet vanaf welke kant hij het Jaagpad op is komen lopen en willen graag weten of er mensen zijn die hem hebben gezien."

De politie toonde in de uitzending de kleren die Hidde op de fatale avond droeg: een zwart hardloopshirt, een zwarte broek en blauwe Asics-hardloopschoenen.

Extra alert

In de buurt van het Jaagpad zijn verschillende sportclubs en een scoutingvereniging gevestigd. Er heerst onrust en de clubs adviseren hun leden om extra alert te zijn. "Probeer op zijn minst de hoofdwegen te nemen, in plaats van de afgelegen paadjes", schreef een basketbalvereniging aan haar leden.

De politie surveilleert voorlopig extra in de buurt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`