Rondje joggen

176 tips over dodelijke steekpartij in Groningen

20 mei 2019 14:58
Politie-onderzoek aan het Jaagpad in Groningen. Beeld © Politie

De politie in Groningen heeft 176 tips binnengekregen over de steekpartij waarbij vorige week dinsdag een 27-jarige man om het leven kwam. Het is nog steeds onduidelijk wat er precies is gebeurd.

Voordat de politie de hulp van het publiek inriep, hadden ze al honderd tips gekregen, zegt een woordvoerster. De overige tips kwamen binnen nadat de politie een oproep plaatste op onder meer Facebook.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Politie staat voor raadsel bij onderzoek naar doodgestoken hardloper Groningen

Donkere bovenkleding

De steekpartij vond afgelopen dinsdag plaats, rond 19.15 uur aan het Jaagpad. De dader ging er daarna vandoor. De politie is nog steeds op zoek naar een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn en heeft vermoedelijk een lichtgetinte huidskleur. De man droeg donkere bovenkleding en een donkere pet.

Het slachtoffer, de 27-jarige Hidde, is mogelijk willekeurig gekozen. De politie doet breed onderzoek naar het steekincident en houdt daarbij rekening met alle scenario's, meldde een woordvoerster eerder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Compositietekening verspreid om dood jogger Hidde (27) in Groningen

Afgelegen paadjes

De 27-jarige Hidde werd om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, blijkt uit een rouwadvertentie die zijn schoonfamilie in het Dagblad van het Noorden heeft geplaatst. Daarin staat verder dat de man, 'voor ons de ideale schoonzoon en zwager', 'zonder reden van het leven is beroofd'.

In de buurt van het Jaagpad zijn verschillende sportclubs en een scoutingvereniging gevestigd. Er heerst onrust en de clubs adviseren hun leden om extra alert te zijn. "Probeer op zijn minst de hoofdwegen te nemen, in plaats van de afgelegen paadjes", schreef een basketbalvereniging aan haar leden.

De politie surveilleert voorlopig extra in de buurt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore