Grote winnaar

Van muurschildering tot hardstyleversie Arcade: Nederland in de ban van winst Duncan

20 mei 2019 15:09 Aangepast: 20 mei 2019 16:36
Rosalie de Graaf maakte deze muurschildering van Duncan. Beeld © @RoosArtPaintings

De Erasmusbrug in het rood-wit-blauw, tompoezen met het hoofd van Duncan erop en een hardstyleversie van het nummer Arcade: Nederland is twee dagen na de songfestivalwinst van Duncan Laurence nog altijd in de ban van de zanger.

Dat is misschien ook niet zo gek, want Nederland moest 44 jaar wachten op dit moment. Het lijkt erop dat iedereen wil meegenieten van het succes van Duncan.

Best bekeken aflevering van Pauw ooit

Dat was ook te merken aan het aantal kijkers van het programma Pauw. Niet eerder waren dat er zo veel. Naar de speciale aflevering met Duncan keken gisteravond 2,3 miljoen mensen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Duncan betovert iedereen met bijzondere versie Arcade bij Pauw

In dat programma mocht Duncan ook een platina-plaat in ontvangst nemen voor het nummer Arcade. Het lied steeg vorige week al naar de eerste plek in de Top 40. Nooit eerder voerde een Nederlandse inzending van het Eurovisiesongfestival de hitlijst aan.

Hardstyleversie door duizenden beluisterd

Anderen lijken mee te willen profiteren van dat succes, zoals Mental Theo. De dj heeft van Arcade een hardstyleversie gemaakt die inmiddels al meer dan honderdduizend keer is beluisterd op YouTube.

Ook bakkers in Nederland liften mee op het succes van Duncan. De tompoezen, petit fours en andere gebakjes vliegen over de toonbank.

In Hellevoetsluis, waar Duncan opgroeide, namen ook de opa en oma van de zanger een tompoes mee naar huis.

Zij kunnen zich ook gaan opmaken voor een huldiging in hun gemeente. Althans, als Duncan dat goed vindt. Hellevoetsluis heeft namelijk aangegeven dat ze dolgraag een groot feest wil organiseren om 'hun Duncan' in het zonnetje te zetten. 

Rood-wit-blauwe Erasmusbrug

Ook Tilburg wil de zanger huldigen. Duncan heeft in de Brabantse stad gestudeerd en daar schreef hij ook het winnende nummer. Maar op een officiële huldiging kan niet iedereen wachten. Zo feliciteerde de gemeente Rotterdam de zanger gisteravond al door de Erasmusbrug in het rood-wit-blauw te kleuren.

Kunstenaars die dit weekend aan het werk waren bij het Street Art Festival in Hengelo konden ook niet om Duncan heen. Rosalie de Graaf maakte een muurschildering van de zanger. Duncan zelf zou het kunstwerk vlak voor zijn optreden via sociale media hebben gezien.

Ook de radiozenders kunnen geen genoeg krijgen van Duncan Laurence. Maar 100%NL maakte het vanochtend wel heel bont. De radiozender zette het nummer een uur lang op repeat

'Uniek moment in geschiedenis'

Volgens de zender is het nog nooit eerder voorgekomen dat een liedje zo vaak achter elkaar te horen is geweest op een landelijk radiostation. "Een uniek moment in de geschiedenis."

Het is nog geen 48 uur geleden dat Duncan won, maar de vraag wie ons land volgend jaar vertegenwoordigt is alweer gesteld. 

Snollebollekes volgend jaar beschikbaar

Als het aan menig Brabander ligt, wordt dat Snollebollekes. Daar heeft Rob Kemps van Snollebollekes geen problemen mee. Op Instagram laat hij weten dat hij volgend jaar beschikbaar is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore