Doorverkocht

Werkstraf voor Hema-leidinggevende die spullen achterover drukte

20 mei 2019 14:25
De Hema aan de Molslaan in Delft. Beeld © ANP Foto

Een leidinggevende van een Hema in Delft is veroordeeld tot 240 uur werkstraf, omdat zij vijftien maanden lang vele honderden artikelen heeft gestolen bij haar werkgever.

Van deze straf is 80 uur voorwaardelijk. Daarnaast krijgt Bianca H. (48) een meldplicht, moet ze zich laten behandelen en meewerken aan schuldhulpverlening, zo oordeelde de rechtbank in Den Haag maandag. Ook moet ze haar voormalige werkgever ruim twaalfduizend euro terugbetalen.

Personeelskorting

Haar partner Hendrik P. (43) werd vrijgesproken. De rechtbank vindt niet bewezen dat hij ervan op de hoogte was dat de spullen die zij meebracht, waren gestolen. P. dacht dat ze die kocht met personeelskorting. B. verklaarde zelf ook dat haar partner niet wist van de illegale herkomst.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Stelen van de baas, grote kans dat jij het ook doet. Maar waarom?

Zelf had ze toegegeven dat ze de spullen had gestolen, naar eigen zeggen om schulden af te lossen. De gestolen waar - variërend van chocola en lampen tot computerspullen - verkocht het stel door op rommelmarkten en via internet. Dat gebeurde tussen eind 2016 en februari 2018. Een deel van de buit werd teruggevonden in haar woning.

Ernstig

De rechtbank noemde het feit ernstig, omdat de vrouw de spullen stal terwijl ze bij het warenhuis werkte, daarmee het vertrouwen van haar werkgever heeft geschonden en als leidinggevende een voorbeeldfunctie had. De rechtbank wees erop dat de schulden van B. nog steeds bestaan.

De aanklager had tegen H. 180 uur werkstraf geëist en tegen haar partner P. 100 uur, voor medeplichtigheid en witwassen van de buit. Hema wilde voor 32 duizend euro schadeloos worden gesteld, maar krijgt alleen de onderzoekskosten, besliste de rechter.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore