Ga naar de inhoud
Groot feest

Tilburg en Hellevoetsluis willen Duncan Laurence huldigen: 'Buitengewoon trots'

Duncan Laurence werd gisteren door fans onthaald op luchthaven Schiphol. Beeld © ANP

De gemeentes Hellevoetsluis en Tilburg willen Duncan Laurence huldigen na zijn overwinning op het songfestival. Duncan Laurence is opgegroeid in Hellevoetsluis en heeft gestudeerd in Tilburg waar hij het winnende nummer Arcade schreef.

"We zijn buitengewoon trots op hem", zegt een woordvoerder van de gemeente Tilburg. De Tilburgse gemeenteraad drong gisteren met een gezamenlijke brief aan het college al aan op een huldiging. Burgemeester Theo Weterings heeft vanochtend bevestigd dat de gemeente zich klaarmaakt voor een groot feest.

'In Tilburg zijn talenten ontwikkeld'

"Hij heeft in Tilburg dat nummer geschreven, hij heeft hier zijn talenten ontwikkeld. Wij zijn ontzettend trots op hem en als het aan ons ligt huldigen wij hem groot, groter, grootst." 

Duncan
Lees ook
Duncan Laurence prijkt op alle voorpagina's

Of die huldiging er ook echt gaat komen, ligt aan Duncan zelf. De zanger heeft nog niet aangegeven of hij open staat voor een huldiging in de stad. "We hopen dat hij de ruimte vindt en heeft om naar hier te komen."

Hellevoetsluis wacht reactie Duncan af

Dat hoopt de gemeente Hellevoetsluis ook. De stad waar Duncan is opgegroeid kan niet wachten om de huldiging voor te bereiden. "Maar we hebben nog geen direct contact gehad met het management van Duncan", laat een woordvoerder weten. "Ook wij moeten dus afwachten of hij naar ons wil komen en zo ja, wanneer."

Honderden fans onthaalden Duncan op Schiphol

01:23
'Alsof we het WK hebben gewonnen'