Aangepast treinverkeer

Overstromingen en blikseminslagen in oosten van Nederland

20 mei 2019 01:10 Aangepast: 20 mei 2019 03:02
Wateroverlast in Beek en Donk Beeld © SQ Vision/Pim Verkoelen

Noodweer heeft voor problemen gezorgd in het oosten van het land. Een blikseminslag op het spoor tussen Zwolle en Olst richtte gisteren zoveel schade aan, dat er grote reparaties moesten worden gepleegd. Het treinverkeer op het traject is volledig stilgelegd voor de rest van de nacht.

Wegens blikseminslag en grote hoeveelheden regenval had het KNMI code geel afgegeven voor de oostelijke helft van Nederland. Bij de forse regenval vielen in sommigen delen van het land ook nog grote hagelstenen. In het Noord Brabantse Beek en Donk kwamen diverse straten door hevige regenval blank te staan.

Ook in Limburg was sprake van stortbuien. Lokale media melden dat in de buurt van het plaatsje Bree een rusthuis voor ouderen was ondergelopen met water. Enkele bewoners werden door ambulancepersoneel geëvacueerd.

Treinverkeer

Door de blikseminslag op het spoor tussen Zwolle en Olst raakten een tiental overwegen zwaar beschadigd. De NS heeft bussen ingezet. Of vanochtend de treinen tussen Deventer en Zwolle weer kunnen rijden is nog niet duidelijk.

RTV Oost meldde dat in een woning in Deventer brand was uitgebroken nadat de bliksem had ingeslagen. Ook in het Gelderse Lathum stond korte tijd een dak van een woning in brand doordat de bliksem was ingeslagen, meldde Omroep Gelderland. Het is niet bekend of er mensen gewond zijn geraakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore