Songfestivalbaby

Eerste baby Duncan geboren: 'Het Songfestival zat door deze bevalling heen geweven'

20 mei 2019 00:06 Aangepast: 20 mei 2019 09:02
Dit is 'm: Hank Duncan Lucas van Dinther. Beeld © Martijn van Dinther

Duncan Laurence heeft het Songfestival nog maar net gewonnen of Nederland is al een baby Duncan rijker. Martijn en Janske van Dinther uit Boxtel besloten hun baby na de winst te vernoemen naar de kersverse winnaar van het Songfestival. "Het begon als geintje."

Dat de pasgeboren baby de naam van Duncan krijgt, is niet heel gek. De bevalling van baby Hank Duncan Lucas van Dinther is namelijk onlosmakelijk verbonden met het Eurovisie Songfestival, vertelt vader Martijn.

Op de bank

"Mijn vrouw kijkt het Eurovisie Songfestival altijd samen met haar moeder. Ze geven alles punten, van de aankleding van het podium tot de jurken van de presentatrices. Toen ze dinsdag op de bank naar de eerste halve finale aan het kijken was, braken haar vliezen."

"Daarna heeft ze nog punten verdeeld, maar tijdens het optreden van IJsland kwamen de ambulancebroeders hier en heb ik de tv uitgezet. Er was niets ernstigs aan de hand hoor, maar ze moest liggend naar het ziekenhuis vervoerd worden." 

Songfestival in ziekenhuis

In het ziekenhuis bleek dat de baby nog niet goed was ingedaald. "In het ziekenhuis moest ze wachten tot het kindje zich zou aandienen en daar kon ze donderdag dan ook de tweede halve finale kijken. Inclusief live-verbinding met haar moeder, die thuis aan het kijken was."

Moeder Janske met de baby. Moeder Janske met de baby.

Uiteindelijk kwam hun zoontje zaterdagochtend om 00.04 ter wereld. "Het begon als geintje, toen ik gekscherend zei: 'Als Duncan het Songfestival wint, moeten we de naam Duncan misschien toch toevoegen'. Hank en Lucas hadden we toen al als namen. Mijn vrouw vond Duncan een hele stoere naam en goed bij de andere namen passen."

Hank Duncan Lucas

En toen Duncan Laurence uiteindelijk won, besloten ze de naam toe te voegen en hun zoontje Hank Duncan Lucas van Dinther te noemen. "Het Songfestival zat door deze bevalling heen geweven. Het is leuk om dat op deze manier aan ons zoontje mee te geven." 

Martijn is trouwens niet per se een Songfestivalfan, zegt hij. "Ik kijk wel met mijn vrouw mee, maar daar heb ik weinig keuze in", lacht hij. "Ik ken Duncan natuurlijk niet persoonlijk, maar hoe hij overkomt met zijn enthousiasme en hoe hij in het leven staat... Als dat het karakter is dat onze zoon later op die leeftijd mag hebben, dan mogen wij heel gelukkig zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence terug in Nederland: 'Ik zou het niet nog een keer willen doen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore