'Rol gezochte man onduidelijk'

Compositietekening verspreid om dood jogger Hidde (27) in Groningen

19 mei 2019 21:00 Aangepast: 20 mei 2019 09:07
De compositietekening die door de politie is verspreid. Beeld © Politie.nl

De politie heeft een compositietekening verspreid van een man die in de buurt was toen een 27-jarige man in Groningen werd doodgestoken tijdens een rondje joggen.

De man werd afgelopen dinsdag kort na de dodelijke steekpartij op het Jaagpad door meerdere getuigen gezien. Hij had donkere bovenkleding aan en een zwarte pet op, en liep in de richting van de Ringweg. Hij zou tussen de 20 en 30 jaar oud zijn en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. 

Mogelijk willekeurig slachtoffer

De politie zegt in contact te willen komen met de man, van wie de 'rol bij de steekpartij nog niet duidelijk is'.

De 27-jarige Hidde werd om het leven gebracht tijdens een rondje joggen, blijkt uit een rouwadvertentie die zijn schoonfamilie in het Dagblad van het Noorden heeft geplaatst. Daarin staat verder dat de man, 'voor ons de ideale schoonzoon en zwager', 'zonder reden van het leven is beroofd'. Wat de aanleiding voor de steekpartij was, is nog een raadsel. De politie houdt er onder meer rekening mee dat Hidde een willekeurig gekozen slachtoffer was. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nabestaanden doodgestoken hardloper: 'Hidde zonder reden van het leven beroofd'

Bij sportclubs in de omgeving van het Jaagpad werd de afgelopen dagen opgeroepen extra alert te zijn en afgelegen paadjes in de omgeving te vermijden.

De volledige compositietekening. De volledige compositietekening.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`