Ga naar de inhoud
Historische overwinning

Songfestivalwinnaar Duncan: 'Kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurd'

"Ik kan nog steeds niet geloven wat er is gebeurd", schrijft Duncan Laurence vlak voor zijn terugreis naar Nederland. "Geëerd, opgewonden, gezegend en vooral trots op mijn hele team."

Na 44 jaar heeft Nederland het songfestival weer gewonnen. "Geen woorden kunnen dit gevoel beschrijven", schrijft de 25-jarige zanger op zijn Instagram. "We hebben het gedaan, jongens. We hebben het gedaan!"

Zal landen

Dat verwachting is dat de 25-jarige zanger vanmiddag om 17:00 uur op Schiphol zal landen. Daarna is er om 18:00 uur een persconferentie en aansluitend een ontmoeting met fans. 

RTL Nieuws doet live verslag van de persconferentie. 

Huldigen

Hellevoetsluis waar de zanger opgroeide, gaat de songfestivalwinnaar huldigen. "Natuurlijk gaan we iets doen, dit is hartstikke bijzonder", stelt de gemeente. De details van de huldiging worden de komende dagen besproken. "Over in welke vorm we hem eren en wanneer moeten we nog nadenken."

Premier
Lees ook:
Premier Rutte: geen extra geld voor organisatie songfestival

Te springen

Ondertussen staan steden al te springen om volgend jaar het festival te hosten. Naast Amsterdam willen ook Rotterdam, Den Haag, Maastricht, Arnhem en Zwolle het evenement onderdak bieden. Premier Rutte liet bij WNL op Zondag weten dat hij de eerste sms'jes van hoopvolle burgemeesters al binnenkreeg.