Bevrijding van Terneuzen

Trump komt misschien naar Nederland, Rutte hoopt op augustus

19 mei 2019 11:49 Aangepast: 19 mei 2019 12:06
Beeld © AFP

De Amerikaanse president Donald Trump komt misschien deze zomer nog naar Nederland. Volgens premier Rutte woont Trump eind augustus mogelijk de herdenking van de bevrijding in Terneuzen bij.

Een bezoek in juni, waarop eerder werd gehoopt, is onwaarschijnlijk, denkt premier Rutte. De Amerikaanse president is dan toch in Europa om stil te staan bij de 75ste verjaardag van D-Day.

Amerikaanse vlag aanbieden

Een Nederlandse ondernemer wilde Trump dan graag de vlag aanbieden die het eerste Amerikaanse landingsvaartuig voerde dat op 6 juni 1944 de Normandische kust bereikte. Hij kreeg steun van de Amerikaanse ambassadeur in Den Haag.

Trump heeft het die dagen echter te druk om ook Nederland aan te doen, verwacht Rutte. "Maar we hebben natuurlijk 31 augustus weer Terneuzen", zei de premier in het televisieprogramma WNL op Zondag. "Daar vieren we de bevrijding van dit deel van Europa."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Komt Donald Trump naar Nederland om de D-Day-vlag op te halen?

Topconferentie

Nederland organiseert in juni ook een topconferentie over ondernemerschap waarvoor het Trump hoopte te strikken. Ook die lijkt het dus zonder de president te moeten doen. Trumps dochter Ivanka komt mogelijk wel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore