Winnaar songfestival 2019

Duncan: 'Het was zó spannend, ik stond helemaal te shaken'

19 mei 2019 01:35 Aangepast: 19 mei 2019 02:02
Een dolblije Duncan. Beeld © YouTube

Van spanning was bij de 25-jarige zanger Duncan Laurence tijdens het optreden op het Eurovisiesongfestival weinig te merken. Maar tijdens het wachten op de uitslag hield hij het niet meer. "Het was zó spannend", reageerde hij direct na afloop.

Duncan Laurence kreeg van de vakjury's 231 punten en stond daarmee op een derde plaats. De televoters gaven hem 261 punten. Dat was genoeg om hem de winst te bezorgen.

'Muziek op de eerste plaats'

"Dit is voor groots dromen. Dit is voor muziek op de eerste plaats, altijd", reageerde Duncan, direct na de overwinning.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan doet het! Nederland wint voor het eerst sinds 1975 het Eurovisiesongfestival

Tegenover songfestivalcommentatoren Jan Smit en Cornald Maas reageerde Duncan nog steeds uitbundig. "Het was zo spannend tot het einde, ik stond helemaal te shaken. Zo geweldig. Haaa!", reageerde de zanger na zijn slotoptreden.

'Waar gaat dit heen'?

Duncan was topfavoriet bij de bookmakers, maar de twijfels sloegen toe bij de verdeling van de jurypunten. Duncan: "Ik dacht, waar gaat dit heen? Maar uiteindelijk stelde ik mezelf gerust met de gedachte 'het gaat om de muziek. Ik kan de winst nog pakken.' Music first."

Het winnaarsoptreden van Duncan

Bekijk hier het optreden van Duncan, na het winnen van het Eurovisie Songfestival.

Op de vraag hoe als hij beginnend artiest erin slaagde de rust te bewaren zei Duncan Laurence: "Van binnen had ik een bepaalde rust. Maar nu ben ik totaal niet rustig meer", lachte hij.

Over zijn optreden zei hij: "Dit was de laatste keer dat ik mocht optreden. Ik heb gezongen vanuit mijn hart. En dit is het resultaat."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore