Arrestatie in Spanje

Nederlander plant huurmoord op ex, maar dochter ontdekt dat op smartphone

18 mei 2019 11:28
De Guardia Civil in Spanje. Beeld © Getty Images

In Spanje is een Nederlander gearresteerd die van plan zou zijn om zijn ex-vrouw te laten vermoorden. Hij liep tegen de lamp, omdat zijn dochter via haar smartphone achter het moordplan was gekomen.

De Nederlander, die in de plaats Alcañiz in het noordoosten van Spanje verbleef, werd vorige week zaterdag opgepakt. Volgens Spaanse media had zijn minderjarige dochter informatie op haar smartphone ontdekt over zijn plan om een huurmoordenaar de daad te laten uitvoeren.

Telefoon uitgeleend

De man had de smartphone even geleend, omdat zijn eigen toestel kapot was gegaan. Het meisje had na het lezen van de belastende berichtjes haar moeder gewaarschuwd. Zij ging op haar beurt naar de politie.

De Nederlander zou de huurmoordenaar uit Mexico al 2000 euro hebben betaald. Die zou eind mei naar Spanje vliegen om zijn ex-vrouw om te brengen.

Laten filmen

Na de moord zou hij meer geld overmaken via een bankrekening in de Verenigde Staten. Ook had hij nagedacht over een alibi: hij wilde zich op het moment van de moord in een winkelcentrum laten filmen door bewakingscamera's, zodat niemand hem zou linken aan de daad. 

Over het motief is nog niets bekend. Anderhalf jaar geleden was de man gescheiden van zijn Algerijnse echtgenote. Volgens Spaanse media heeft de man een verleden van geweld tegen vrouwen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`