Te hulpvaardig

Docente van school Eindhoven ontslagen om hulp bij examen Duits

17 mei 2019 19:14 Aangepast: 17 mei 2019 21:52
Een ijverige examenkandidaat. Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Een docente van een middelbare school in Eindhoven is op staande voet ontslagen. Ze had maandag leerlingen geholpen bij hun vmbo-examen Duits.

De school bevestigt het ontslag aan Omroep Brabant. Het examen is ongeldig verklaard na onderzoek door de onderwijsinspectie.

Zeventien leerlingen van het vmbo Aloysius De Roosten moeten 17 juni op herhaling. Daardoor horen ze niet op 12 juni, maar pas twee weken later of ze geslaagd zijn.

'Ze had de intentie om ons te laten slagen'

Een examenkandidaat zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat niemand om de hulp van de docente had gevraagd. "Alles ging in het begin zoals de andere examens gaan, tot ze ons opeens ging helpen. Ze zei: 'doe dit in plaats van dat'."

"Ik denk dat ze niet wist hoe het gaat op een examen, maar ze had wel de intentie om ons allemaal te laten slagen", zegt de leerling tegen de krant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twee weken nagelbijten: vandaag beginnen de eindexamens

De landelijke schriftelijke examens begonnen op 9 mei en duren nog tot en met 23 mei. De meeste leerlingen horen op 12 juni of ze geslaagd zijn. De herexamens zijn van 17 tot en met 20 juni.

Ruim de helft van de examenkandidaten (112.663) zit op het vmbo, meer dan 62.000 op de havo en ruim 42.000 op het vwo. Vorig jaar deden zo'n 211.500 leerlingen examen in het voortgezet onderwijs. Van hen slaagde 92 procent.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Concentreren voor je eindexamen: 'Velen hebben nooit geleerd hoe dat moet'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore