Onderzoek

Politie staat voor raadsel bij onderzoek naar doodgestoken hardloper Groningen

17 mei 2019 17:34 Aangepast: 18 mei 2019 19:19
Politie-onderzoek aan het Jaagpad in Groningen. Beeld © Politie

De politie heeft een nieuw signalement verspreid van de man die afgelopen dinsdag een 27-jarige hardloper zou hebben doodgestoken in Groningen. Mogelijk was de hardloper een willekeurig gekozen slachtoffer.

Het steekincident gebeurde rond 19.15 uur, het slachtoffer overleed ter plaatse en de dader ging ervandoor. De politie is op zoek naar een man tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij zou tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn en heeft vermoedelijk een lichtgetint uiterlijk. De man droeg donkere bovenkleding en een donkere pet.

Eerder meldde de politie op zoek te zijn naar een man met Zuid-Europees uiterlijk in een donker trainingspak. "Na het steekincident hebben we zo snel mogelijk een signalement verspreid op basis van de toen beschikbare informatie. Inmiddels hebben we iets meer getuigen gesproken. Met alle verklaringen bij elkaar is dit wat overblijft", zegt een politiewoordvoerster.

Breed onderzoek naar steekincident

De verdachte zou na het steekincident zijn gevlucht in zuidelijke richting, naar de wijken Selwerd en Paddepoel.

Het is voor de politie nog onduidelijk wat zich precies heeft afgespeeld aan het Jaagpad. De politie doet breed onderzoek naar het steekincident en houdt daarbij rekening met alle scenario's, zegt de woordvoerster. "Ook met de mogelijkheid dat het slachtoffer willekeurig gekozen is."

Wees alert

In de buurt van het Jaagpad zijn verschillende sportclubs gevestigd. Die adviseren hun leden om extra alert te zijn. "Probeer op zijn minst de hoofdwegen te nemen, in plaats van de afgelegen paadjes", schrijft basketbalvereniging De Groene Uilen in een interne mail aan haar leden. De regionale omroep RTV Noord heeft de mail gepubliceerd op zijn website. De Groninger Tennis Club deed een soortgelijke waarschuwing uitgaan. "Zorg de komende tijd (zoals eigenlijk altijd al gebeurt) dat je niet alleen naar het park fietst, maar ook niet alleen naar huis."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore