Superfans

Sansa en Arya: Game of Thrones-namen rukken op

20 mei 2019 06:28 Aangepast: 20 mei 2019 07:35
Robert en Louvina zijn dolblij met de naam: Sansa

Kinderen met namen als Khaleesi , Arya of Sansa: de populariteit van Game of Thrones is zó groot, dat ouders hun kinderen vernoemen naar hun favoriete personage uit de hitserie. "Mijn dochter lijkt sprekend op het personage; zij heeft ook een heel sterk eigen willetje."

'Ook onze Arya gaat haar eigen gang'

Lidewij met haar kinderen. Lidewij met haar kinderen.

Moeder Lidewij: "Toen ik zwanger was van onze dochter Arya - nu bijna vier 4 jaar -   las ik de boeken van Game of Thrones. Ik ben vooral fan van de boeken, daarna ben ik de serie gaan kijken. Arya is een personage dat erg haar eigen gang gaat. Absoluut mijn favoriet. Zij wil bijvoorbeeld zwaardvechten met de jongens en heeft een sterk eigen willetje. Dat heeft onze dochter ook. De naam Arya past dus heel goed bij haar."

"Arya betekent ook 'melodie'. Mijn man en ik houden heel erg van muziek en we hebben elkaar ontmoet bij een concert. Past geweldig dus."

"Arya is nu bijna 4 jaar. Ze vindt haar eigen naam ook heel leuk. Mijn zoontje heet Ayden. Niet naar een personage; ik vind de jongensnamen in de serie een stuk minder leuk. Ik kwam laatste iemand tegen die haar dochter ook Arya had genoemd. Ik snap het wel, een prachtige naam is het. Straks wordt het nog een trend."

'Mijn vrouw is ontzettend fan, helemaal van Sansa'

Vader Robert: "Sansa is nu 3 jaar en op de Filipijnen geboren. Mijn vrouw komt daar vandaan en is ontzettend fan van de serie Game of Thrones. Ook daar is de serie razend populair al kunnen de internetverbindingen het niet altijd aan om de serie te downloaden."

"Lange tijd dacht ik dat we een jongetje zouden krijgen. Maar toen het een meisje bleek te worden, kwam mijn vrouw met het idee om haar Sansa te noemen. Ik vond het meteen een goed idee. Door mijn vrouw, ben ik ook met het Game of Thrones-virus besmet. En ook mijn broer is enorm fan. Die vond het dan ook fantastisch dat we onze dochter Sansa hebben genoeg."

"Eigenlijk is het Lady Sansa. 'Lady' vonden we iets teveel van het goede voor een baby. Al wordt onze dochtertje al een echte lady. Sansa is niet alleen een heel bijzondere naam, maar ook een heel mooie actrice. Mijn vrouw is ook helemaal fan van haar. Sansa is een heel lief en prachtig meisje, in de serie én in het echt. We zijn dus heel blij met de naam. We krijgen ook vaak complimenten. 'Dat is een personage in Game of Thrones!', roepen mensen dan. Zoveel mensen kijken er naar. Ik kan ook uren naar de serie kijken. Heerlijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Game of Thrones-fans starten petitie voor nieuw laatste seizoen

RTL Nieuws / Agnes de Goede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`