Ga naar de inhoud
Examens

Welke school in jouw buurt scoort het best voor de eindexamens?

Beeld © ANP

Leerlingen door het hele land zitten weer te zwoegen: de eindexamenperiode is in volle gang. RTL Nieuws bekeek de examenresultaten van vorig jaar. Bij welke school in jouw buurt worden de hoogste cijfers gehaald? Bekijk het hier.

De onderzoeksredactie van RTL Nieuws zette de cijfers van vorig jaar op een rij, om te bekijken hoe goed leerlingen scoorden op het centrale eindexamen. Bijna 200.000 leerlingen deden vorig jaar eindexamen, 92 procent van hen slaagde.

Alle vakken bij elkaar scoorden de leerlingen vorig jaar gemiddeld een 6,4. Maar op sommige scholen deden de leerlingen het een stuk beter. Zo haalden de elf examenkandidaten van de Tobiasstroom in Zeist gemiddeld een hele punt hoger. Ook de Cheider-school in Amsterdam en het Gomarus College in Zuidhorn scoorden gemiddeld hoog, met een 7,1.

Welke school in jouw buurt deed het vorig jaar het best op het centraal examen?

Werkt de tool niet goed? Klik hier om hem in een nieuw scherm te openen.

Kleine scholen

Het zijn alledrie relatief kleine scholen: op het Cheider en het Gomarus deden respectievelijk 5 en 24 leerlingen examen. Als één leerling op zo'n school het heel goed doet, kan die daarmee het gemiddelde omhoog halen.

Er zijn nog drie scholen met gemiddeld een 7,1. Die hadden alledrie een stuk meer leerlingen. Het gaat om het Vossius in Amsterdam (137 eindexamenkandidaten), het Stedelijk Gymnasium Socrates in Leiden (135 kandidaten) en het Vallei-college in Amersfoort (82).

 

De cijfers over de examenresultaten worden elk jaar gepubliceerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). RTL Nieuws bekeek voor elke schoollocatie hoeveel leerlingen er in totaal examen deden en welk cijfer zij gemiddeld haalden.

Zoek het op

De cijfers vliegen je in het nieuws om de oren, maar wat betekenen ze voor jou? De onderzoeksredactie van RTL Nieuws vertaalt de meest interessante data naar interactieve tools, graphics en kaarten. Zo kun jij jouw eigen situatie of buurt bekijken.

Bekijk alle artikelen op de overzichtspagina van Zoek het op of druk op 'Volgen' om automatisch op de hoogte te worden gehouden van nieuwe artikelen.

Bikkelen voor je eindexamens? Zo bereid je jezelf het best voor

02:32
Door proefexamens ploeteren, eiwitrijke producten eten en pauzemomentjes inplannen. Het zijn zomaar wat tips hoe je jezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden voor je eindexamens.