'Helemaal raak!'

Duncan Laurence viert nog geen feest: 'Weer lekker repeteren!'

16 mei 2019 23:05 Aangepast: 17 mei 2019 03:39
Duncan Laurence tijdens de laatste repetitie. Beeld © ANP

Duncan Laurence staat zaterdag in de finale van het Eurovisiesongfestival. Hij is de topfavoriet voor de winst en liet gisteravond tijdens de halve finale in Tel Aviv zien waarom. Na zijn vlekkeloze optreden richtte de zanger het vizier alweer snel op het moment van de waarheid.

"Ik was zo nerveus, ben zo blij", waren gisteravond laat zijn eerste woorden tegenover de wereldpers. Omdat de zanger vandaag alweer vroeg op moet, was er geen tijd voor een feestje. Vanochtend wordt de vlaggenceremonie gerepeteerd. "Ik denk dat ik lekker m'n bed in duik, want ik ben hartstikke moe", aldus Duncan. "Dus ik ga slapen en morgen weer lekker repeteren!"

Loting finale 

Zaterdag komt de Nederlander uit in het eerste deel van de finale, zo werd bepaald via een loting die Duncan zelf verrichtte. Hij zal als twaalfde het podium opkomen, in een blokje tussen Cyprus en Griekenland. Malta, dat donderdag als laatste land doorging naar de finale, opent het bal.

Duncan maakte gisteravond indruk met zijn optreden in Tel Aviv. Volgens commentator Jan Smit had de Nederlandse inzending het alleen wat lastig in het begin. "Maar daarna was het helemaal raak. Duncan, bedankt", gilt de commentator het uit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duncan Laurence heeft zijn optreden erop zitten: 'Helemaal raak!'

Luid applaus

Van zenuwen leek de zanger op het oog geen last te hebben. Hij moest pas als zestiende het podium op en bracht Arcade vol overtuiging en kraakhelder ten gehore. Het publiek leefde helemaal mee met het optreden en overlaadde Duncan na afloop onder een luid applaus.

Duncan Laurence staat zaterdag dus weer op het podium in Tel Aviv. De grootste concurrenten voor de eindwinst lijken Australië, Rusland en Zweden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore