34ste kampioenschap

Ajax viert 34ste kampioenschap met Museumplein: 'Voor Nouri, voor Ajax!'

16 mei 2019 14:08 Aangepast: 16 mei 2019 18:50
Beeld © ANP

Het Museumplein in Amsterdam kleurt rood-wit voor de huldiging van landskampioen Ajax. Duizenden fans van de kampioen zijn op de been om hun helden dit seizoen nog eén keer toe te juichen. Velen zijn er ook voor iemand die er juist niet kan zijn: Abdelhak Nouri.

De naam en het rugnummer van Nouri zijn overal zichtbaar. Ook online. Twiteraar Koen laat weten: Op naar de huldiging voor #nummer34. Voor Nouri, voor Ajax, voor Amsterdam!

Trams afgeladen vol

De trams richting het Museumplein zaten ook afgeladen vol. Overal is veel politie op de been, ook bij het Centraal Station. Daarvan is de hal verlicht in de Ajaxkleuren rood en wit. Uit veel gebouwen in de stad hangen Ajax-vlaggen.

De spelers van de club komen rond 16.30 uur op het podium. Eerst worden de vrouwen gehuldigd.

Burgemeester Femke Halsema vroeg eerder op de dag aan alle Ajax-supporters om een feest te maken van de huldiging. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en Openbaar Ministerie) heeft een aantal gedragsregels opgesteld waaraan de feestgangers zich moeten houden.

Sixpack bier

Zo zijn glaswerk, wapens, vuurwerk en lachgas op het huldigingsterrein verboden. Ook mogen de fans niet meer dan een sixpack bier meenemen.

Het is voor het eerst in lange tijd dat de huldiging van de Amsterdamse club weer in de binnenstad is. Vanwege vernielingen en ongeregeldheden in het verleden werd de afgelopen jaren uitgeweken naar locaties bij de Johan Cruijff ArenA.

Wachten op de Ajaxspelers Wachten op de Ajaxspelers
Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Broer en vader Nouri op verzoek Ajax aanwezig bij huldiging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`