Recordhoogte

Duncan blijft maar stijgen in de peilingen, vanavond halve finale

16 mei 2019 07:43 Aangepast: 16 mei 2019 08:59
Duncan Laurence tijdens de laatste repetitie. Beeld © ANP

Gaat Nederland dit jaar dan toch echt het songfestival winnen? Als het aan de peilingen van de bookmakers ligt, is er geen twijfel meer over. Duncan Laurence blijft maar stijgen en staat nu met 32 procent fier bovenaan.

De Nederlandse artiest staat al weken op nummer 1 in alle peilingen, maar de kans dat Duncan zaterdagavond in Tel Aviv wint met zijn lied Arcade is naar recordhoogte gestegen. Gisterochtend had de zanger nog een winkans van 26 procent, nu is dat 32 procent. Niet eerder stond Duncan zó hoog.

'Vlekkeloos' optreden bij jury

Maar als Duncan zaterdag wil winnen, moet hij vanavond in de halve finale wel bij de beste tien landen eindigen. Dat is voor de helft al bepaald, aangezien de vakjury haar punten al heeft gegeven aan Duncan. Gisteravond trad hij op voor de juryleden en verslaggevers die daarbij waren noemen het optreden 'vlekkeloos'.

Alles werkte tijdens het optreden. Van de veelbesproken lichtbal tot aan de visuals en de lichtvorming. Ook vocaal was er niets aan te merken op het optreden van Duncan, zo bleek uit de reacties van pers en publiek. Hoeveel punten de vakjury heeft gegeven, is niet bekendgemaakt. 

Journalisten mochten één minuut van het optreden filmen.

Vanavond zien we in de halve finale het volledige optreden van Duncan. De zanger is als zestiende van de achttien landen aan de beurt. Aan het einde van de avond worden de punten van de televoters geteld. Die tellen, net als de punten van de vakjury, voor vijftig procent mee.

Concurrentie van Duncan

De concurrenten van vanavond zijn voornamelijk Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Zwitserland en Malta volgens de bookmakers. Zij stromen naar verwachting allemaal door naar de finale.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore