Mogelijk naaktfoto's

Opstootje op school Roermond om 'intieme beelden'

15 mei 2019 20:30 Aangepast: 15 mei 2019 20:44
Exterieur van Mavo Roermond. Beeld © Google Streetview

Op een school in Roermond is vanmiddag een opstootje ontstaan. De politie moest ingrijpen bij een ruzie nadat via sociale media 'intieme beelden' waren verspreid, mogelijk naaktfoto's.

De ruzie gebeurde bij Mavo Roermond aan de Jagerstraat. Volgens de Limburgse onderwijsinstelling was een ouder van een leerling van een andere school verhaal komen halen bij een leerling van Mavo Roermond. De ruzie ging over 'verkeerd gebruik van sociale media'.

Gevoelige kwestie

Ouders en leerlingen spreken van naaktfoto's op Instagram, maar agenten willen dat niet bevestigen. In het belang van 'de gevoelige kwestie' wordt er geen nadere informatie verstrekt, laat de politie weten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Help, mijn naaktfoto staat online!

Help, mijn naaktfoto staat online! Wat nu?

In het volste vertrouwen heb je een naaktfoto of video gemaakt. Maar nu staat die ineens online. Hoe vaak het precies gebeurt, is moeilijk te zeggen. Niet iedereen meldt het wanneer er tegen zijn of haar zin een naaktfoto online staat.

Het eerste wat je moet doen, is contact zoeken met de website waar het materiaal is geplaatst, adviseerde het meldpunt kinderporno eerder aan RTL Nieuws. "Meld dat je nooit toestemming hebt gegeven voor het publiceren van die foto of video en dat je wilt dat die zo snel mogelijk offline gaat."

Zes vragen en antwoorden over ongewenste naaktfoto's op internet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore