Ga naar de inhoud
Beter pensioen

Ook streekvervoer gaat plat op 28 mei: hele dag bijna geen bussen en treinen

Een reiziger in een bushokje in Heerlen Beeld © ANP

Ook werknemers in het streekvervoer doen op dinsdag 28 mei mee aan de grote ov-staking voor een beter pensioen. Eerder was al bekendgemaakt dat werknemers van de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag 28 mei de hele dag staken.

In Utrecht en Gelderland zullen werknemers niet gaan staken. In Utrecht (Keolis en Qbuzz), op de Veluwe (Keolis), in de Achterhoek en Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion) zal het streekvervoer dus wel rijden.

Werk neerleggen

In andere sectoren roepen de vakbonden alle werkenden op om de dag erna het werk neer te leggen, tijdens de pensioenactiedag van woensdag 29 mei.

Staking
Lees ook:
Staking aangekondigd bij NS en stadsvervoer in drie grote steden

Actie voor beter pensioen

De bonden voeren actie voor een beter pensioen. Ze willen dat de AOW-leeftijd bevroren wordt en dat de boete op eerder stoppen geschrapt gaat worden. 

Ook willen de actievoerders dat zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract een pensioen krijgen.

DNB:
Lees ook:
DNB: Pensioenverlaging dreigt voor bijna 2 miljoen Nederlanders

Eerdere staking

Op maandag 18 maart hielden FNV, CNV en VCP al een actiedag voor een goed pensioen waar 40.000 mensen aan deelnamen. Toen werd al gestaakt in de bouw en de metaal en legden werknemers van NS en het stadsvervoer het werk voor 66 minuten neer in de ochtendspits.

Busstaking verpest dagje uit

02:24
Vorig jaar liep de ov-staking niet voor iedereen goed af.