26 messteken

18 jaar cel en tbs geëist tegen Zamir M. voor moord op ex-vriendin Laura

14 mei 2019 15:13 Aangepast: 14 mei 2019 19:38
Zamir M. in de rechtbank in Utrecht. Beeld © Aloys Oosterwijk

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 31-jarige Zamir M. wordt veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. M. zou zijn ex-vriendin Laura Korsman om het leven hebben gebracht met 26 messteken nadat ze al wekenlang door hem werd gestalkt.

Het OM is onverbiddelijk, Zamir M. 'jaagde' op zijn ex-vriendin Laura (24) in de nacht dat ze om het leven kwam. "Met een smoes wist hij de binnentuin binnen te komen. Hij wachtte vervolgens anderhalf uur op haar met operatiehandschoenen aan en een mes op zak. Daarna klom hij over het balkon en beroofde hij haar van het leven", zei de officier van justitie vanmiddag in de rechtbank van Utrecht.

'Hij had maling aan contactverbod' 

M. viel Laura voor haar dood al weken lastig nadat zij het met hem had uitgemaakt. Hij zocht haar thuis op, op haar werk in het UMC Utrecht, stuurde haar bloemen en liet de banden van haar auto en fiets leeglopen. Zamir M. kreeg daarom een gebieds- en contactverbod. "Maar daar had hij maling aan", ging het OM verder. "Hij heeft gehandeld met voorbedachte raden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Laura (24) met 26 messteken om het leven gebracht: 'Ik kwam in een bad trip'

Zelf verklaarde M. vandaag dat hij in een 'bad trip' was beland. "Ik had een heleboel gebruikt." De ex-vriend van Laura was op 10 juli vorig jaar naar de Melkweg geweest, waar Laura ook was. Hij ging die avond vier keer naar de rokersruimte toe zodra Laura daar ook was, zo is te zien op camerabeelden. Na het feest in Amsterdam besloot M. onder invloed met de auto naar het huis van Laura in Utrecht te gaan. 

M: 'Ik handelde uit noodweer' 

Daar belde hij bij de buurvrouw aan, die hem vertrouwde. Met een smoes wist hij binnen te komen en uiteindelijk sloop hij het huis van Laura en haar huisgenoot binnen. Toen Laura hem uiteindelijk zag, schrok ze zich rot en drukte ze op haar alarmknop die ze sinds het contactverbod had gekregen. M. gaf aan dat Laura de persoon was die vervolgens een mes trok, hij zou daarna zelf uit noodweer gehandeld hebben.

Het OM gaat hier niet in mee en noemt de verklaringen van M. 'totaal ongeloofwaardig'. De officier van justitie noemt het 'erg' dat M. de schuld bij Laura in de schoenen schuift. Zij gaan ervan uit dat Laura van achteren werd aangevallen door M. Haar huisgenoot had namelijk niets gehoord. Als Laura iets had gemerkt, dan zou ze hebben geschreeuwd, 'geschreeuwd voor haar leven'.

De rechtbank doet op 4 juni uitspraak in de zaak.

Laura Korsman (24) werd vorig jaar juli vermoord. Laura Korsman (24) werd vorig jaar juli vermoord.

Ouders van Laura: 'Ze was de parel van ons gezin' 

In de rechtszaal werd vandaag ook een slachtofferverklaring voorgelezen door iemand van Slachtofferhulp. De tekst was geschreven door de vader en moeder van Laura. 

"Laura wilde altijd mensen helpen, daarom wilde ze later op de ambulance werken. Dat is haar afgenomen", schrijft de vader van Laura. Haar moeder schrijft: "Mijn leven was goed, ik had een mooi gezin, maar alles veranderde op 11 juli, de dag dat Laura werd vermoord. Mijn moederhart is gebroken. Het is verschrikkelijk om elke dag te moeten beseffen dat ze er niet meer is. Laura was de parel van ons gezin."

"Ze hadden hem nooit vrij moeten laten, vanwege zijn gewelddadige verleden en zijn stalkingsgedrag. Jij hebt ons onherstelbaar leed toegebracht, we leven in onze nachtmerrie, elke dag weer." 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore