'Super actie'

Primeur: zwembad deelt gratis zonnebrandcrème uit voor alle bezoekers

13 mei 2019 21:43 Aangepast: 13 mei 2019 22:52
Het zwembad van Ruinen loopt voorop bij de bestrijding van huidkanker. Beeld © ANP

Om huidkanker tegen te gaan, gaat het openluchtzwembad in het Drentse Ruinen gratis zonnebrandcrème verstrekken aan alle bezoekers. "We willen graag voorop lopen om mensen gezond te houden."

Sinds deze week hangen er bij de ingang van het openluchtzwembad in Ruinen dispensers met daarin de gratis zonnebrandcrème. Voor zover bekend is het voor het eerst dat een zwembad gratis zonnebrandcrème uitdeelt. 

Opletten

"Het idee is bedacht door een vrijwilliger van het zwembad die zelf rood haar heeft en erg moet opletten voor de zon", zegt Roel Wiekema, voorzitter van het zwembad waar op zonnige dagen ruim 1000 mensen komen. 

"Ik heb zelf ook rood haar, dus weet hoe belangrijk het is om je goed te beschermen tegen de zon." Maar soms vergeten mensen de zonnebrandcrème weleens, vooral kinderen. "Daarom zijn we dit initiatief gestart. We zijn een enthousiast zwembad en lopen graag voorop."

Het zwembad in Ruinen trekt op een goede dag ruim 1000 mensen. Het zwembad in Ruinen trekt op een goede dag ruim 1000 mensen.

Goed ontvangen

Het idee is goed ontvangen. Niet alleen door de bezoekers, maar ook door KWF Kankerbestrijding. Een KWF-woordvoerder laat aan het Dagblad van het Noorden weten: "Zwemmen in de open lucht is vaak een ‘vergeten’ zonmoment. Al met al ben je al snel een paar uur buiten, in de zon. Heel goed dat dit zwembad zijn verantwoordelijkheid neemt."

Volgens de voorzitter van het zwembad heeft Ruinen de primeur. "We hopen dat andere zwembaden het over nemen." Wie de crème betaalt? "We hebben bedrijven die ons sponsoren. Heel erg sympathiek."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore