Ga naar de inhoud
Niet zoals gepland

Verbrande croissants en gevallen taarten: niet elk moederdagcadeau kwam goed aan

Het ontbijt van Mirjam bestond uit een ijsje, een rauw ei en een limoen. Beeld © Eigen foto

"Mam, wij weten niet hoe de oven werkt hoor. En het ei is rauw." Dat zeiden de kinderen van Mirjam vanmorgen toen ze haar ontbijt op bed brachten. Ook bij andere moeders ging het iets anders dan gepland.

De man van Mirjam was niet thuis en ze hoorde haar kinderen al beneden smoezelen. "Veel dingen in de keuken hebben een kinderslot, zo kunnen ze niet bij het gas en de oven. Ik was heel benieuwd waarmee ze naar boven zouden komen."

Met een stalen gezicht kwamen haar kinderen van 3,5 en 5 jaar oud de niet afgebakken croissants en het rauwe ei brengen. Mirjam kon er wel om lachen. "Het was ontzettend lief en ik ben echt verbaasd dat ze dat blik van de croissantjes open hebben gekregen."

'De bodem zat niet goed vast'

Niet alleen bij Mirjam ging het anders dan vooraf gedacht. Nadat we via Facebook vroegen of bij meer moeders hun Moederdag nét iets anders verliep, stroomden de reacties binnen.

Zo had de jongste zoon (3,5 jaar) van Marjan samen met haar een aardbeienkwarktaart gemaakt voor haar moeder. "Mijn zoontje was helemaal trots dat hij zo goed had geholpen. Maar bij het in de koelkast zetten ging het mis. Misschien zat de bodem niet goed vast." Mirjam heeft uiteindelijk een kant-en-klaar taart gehaald in de supermarkt. "Daar kan helemaal niks mee zijn."

Nog niet thuis

Andere moeders moeten nog even wachten op hun cadeau. Heidi bijvoorbeeld. Haar zoon was rond 08.30 uur nog even aan het 'chiln' met zijn vrienden na een avondje stappen:

Vanessa kreeg deze ietwat cryptische taart:

Bekijk hieronder een selectie uit de reacties: