Preventief ingesloten

Storing helemaal verholpen: monitorsysteem enkelband weer stabiel

11 mei 2019 13:21 Aangepast: 11 mei 2019 19:47
Archieffoto. Beeld © ANP

Het systeem voor elektronische enkelbanden is weer 'voor 100 procent stabiel'. Dat zegt Reclassering Nederland. Donderdag was er een storing, waardoor niet duidelijk was waar dragers van de enkelbanden uithingen.

De elektronische enkelband die sommige verdachten en veroordeelden dragen, weigerde dienst. Daarom wist justitie niet waar ze waren en moest een aantal van hen 'preventief ingesloten' worden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Justitie: enkelbanddragers tijdelijk buiten beeld door storing

Nu het probleem is verholpen en het systeem weer stabiel is, is dat niet meer nodig. Sinds vanochtend 07.00 uur zijn de dragers van enkelbanden weer op vrije voeten.

700 dragers

Elektronische enkelbanden worden vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat daders slachtoffers of nabestaanden niet meer kunnen opzoeken. De dragers staan onder toezicht op de voorwaarden die door de rechter zijn opgelegd.

Door de storing konden ze een tijdlang gaan en staan waar ze wilden. Het is niet duidelijk om hoeveel mensen het precies ging, maar in 2017 waren er gemiddeld 700 enkelbanddragers.

Cokebaron sloopt enkelband

Een paar jaar geleden knipte één van de grootste drugscriminelen van Nederland zijn enkelband door. EditieNL liet vorig jaar zien hoe dat kon.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore