Enorm drugslab

Crystal meth-boot in haven Moerdijk bijna gezonken door boobytrap

11 mei 2019 09:39 Aangepast: 11 mei 2019 11:15
Beeld © RTL Nieuws

Een vrachtschip in de haven van Moerdijk waarin gisteren een groot drugslab werd gevonden, is vannacht deels gezonken nadat er vermoedelijk een boobytrap was geactiveerd.

De politie denkt dat er op afstand een pomp in werking is gesteld, waardoor de boot kort na middernacht water begon te maken tijdens de ontmanteling van het drugslab, waarin crystal meth werd gemaakt.

Verder zinken voorkomen

Het water stroomde in hoog tempo het schip binnen. Medewerkers van de hulpdiensten moesten de boot verlaten. Rijkswaterstaat legde daarna een soort scherm om het schip om verspreiding van chemicaliën en brandstof te voorkomen.

Toen de pomp plotseling stopte, konden de hulpdiensten maatregelen nemen om het verder zinken van het schip te voorkomen. De ontmanteling van het drugslab wordt vandaag voortgezet.

Vier aanhoudingen

De bemanning van een politieboot ontdekte het lab op het schip tijdens een controle. Vier mannen zijn aangehouden, onder wie de 65-jarige schipper uit Breda. De andere opgepakte mannen zijn in Mexico geboren.

Het is volgens de politie voor het eerst dat een drugslab in een vrachtschip werd gevonden. Het gaat om een 80 meter lang schip.

Ontmanteling van het drugslab. Ontmanteling van het drugslab.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`