Extra examinatoren

Kortere wachttijden bij CBR, afrijden kan weer op tijd

11 mei 2019 07:42 Aangepast: 11 mei 2019 08:39
Afrijden Beeld © ANP

Na een lange tijd van chaos lijkt het CBR de boel weer wat op orde te hebben. De wachttijden voor afrijden vallen op alle locaties weer binnen de afgesproken termijn van zeven weken.

Bij elf van de 54 examencentra kun je zelfs binnen een week afrijden, meldt De Telegraaf.

Veel nieuwe mensen

Een jaar geleden liepen de wachttijden met name in de Randstad nog op tot vier maanden. Maar het CBR heeft nu zoveel examinatoren in dienst genomen dat kandidaten snel kunnen worden opgeroepen, zegt een woordvoerder.

"De afgelopen drie jaar hebben we in totaal 226 nieuwe mensen aangetrokken en ook dit jaar staat de teller alweer op 70, waardoor er nu zo’n 650 paraat staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Oudere zonder rijbewijs dupe van rommeltje bij CBR, geen coulance

Overwerk en flexibel inzetten

Daarnaast wordt er veel overgewerkt en worden examinatoren flexibel ingezet. In de drukke Randstad gaan examinatoren uit andere delen van het land aan de slag, zegt de woordvoerder.

Zij verwacht dat de wachttijden de rest van het jaar binnen de perken zullen blijven, 'ondanks dat de eerste maanden van dit jaar alweer een stijging van het aantal examens laat zien'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

CBR-directeur stapt op na kritiek op rijbewijzenchaos

Hoger aantal praktijkexamens

Het aantal praktijkexamens voor auto, motor en bromfiets is in het eerste kwartaal van dit jaar met 7 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat komt volgens het CBR vooral door de toename van het aantal 17- en 18-jarigen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`