Chaos bij steekpartij

'Thijs H. ontsnapte na steekpartij uit gesloten afdeling'

10 mei 2019 20:24 Aangepast: 11 mei 2019 09:22
Thijs H.

Thijs H., de man die van drie moorden wordt verdacht, zou woensdagmorgen zijn ontsnapt van de gesloten afdeling van de psychiatrische instelling in Maastricht. Hij profiteerde van de chaos die ontstond bij een andere steekpartij, meldt dagblad De Limburger.

Mogelijk zag hij door de consternatie kans het brandalarm in werking te stellen, zodat hij het gebouw kon verlaten, schrijft de krant.

Gesloten afdeling

Hij had zich de avond ervoor gemeld bij de kliniek, waar hij werd opgenomen op de gesloten afdeling.

Dat alles gebeurde overigens na de drie moorden. Thijs H. werd op de avond na zijn ontsnapping opgepakt. Voor zo bekend pleegde H. na de ontsnapping geen strafbare feiten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat maakt iemand een seriemoordenaar? Thijs H. verdacht van drie moorden

Nog niet in beeld

Op het moment dat hij ontsnapte was H. nog niet in beeld als verdachte van de drie moorden. Het is niet duidelijk of de politie of de kliniek toen wel al meer wist.

Verder blijft er vooral nog heel veel onduidelijk. Het Openbaar Ministerie en de kliniek willen zo goed als niks zeggen. Wel heeft het OM vandaag bekend gemaakt dat Thijs H. helemaal niets te maken had met de steekpartij binnen de muren van de kliniek, waarvan hij wel wist te profiteren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore