Moord op Etsuko

Politie gaat bezoekers Scheveningse Bosjes ondervragen in zaak Thijs H.

10 mei 2019 13:56 Aangepast: 10 mei 2019 14:02
Passanten in de Scheveningse Bosjes afgelopen week.

De politie wil meer informatie over de gewelddadige dood van de 56-jarige Etsuko in de Scheveningse Bosjes in Den Haag, en houdt daarom morgen een passantenonderzoek in het gebied. Thijs H. wordt ervan verdacht dat hij de vrouw afgelopen zaterdag heeft gedood.

Het passantenonderzoek wordt gehouden op het Galgenpad vanaf 14.00 uur. "We zijn op zoek naar meer informatie om te achterhalen wat daar precies heeft plaatsgevonden. We willen graag mensen spreken die daar vaak komen'', zegt een woordvoerder van de politie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wat maakt iemand een seriemoordenaar? Thijs H. verdacht van drie moorden

Hardlopers op zaterdag

Het gaat specifiek om mensen die op zaterdag de Scheveningse Bosjes bezoeken, bijvoorbeeld hardlopers. Vorige week zaterdag werd het lichaam van de vrouw gevonden.

"We doen passantenonderzoek doen in dat deel van het bos waar de vrouw is gevonden", zegt een woordvoerder. "14.00 uur start het onderzoek en het gaat door tot het einde van de middag. Gebruikelijk is het in het tijdsvak waarin zich de misdaad heeft afgespeeld: het moment van het vinden van het stoffelijk overschot en de paar uur daarvoor. We gaan passanten vragen: komen ze daar vaker, weten ze iets."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jonge vrouw achtervolgd door Thijs H.: 'Ik kreeg gelijk een vreemd gevoel'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`