Aanrijdingen

Kleuter (5) op achterbank terwijl papa dronken achter het stuur zit

10 mei 2019 09:49 Aangepast: 10 mei 2019 11:12
Deze foto plaatste de politie op haar Facebookpagina.

Op een vakantiepark in Gennep is een automobilist aangehouden, omdat hij verschillende aanrijdingen zou hebben veroorzaakt. Een opvallend detail dat de politie deelde op Facebook: zijn 5-jarige dochtertje zat op de achterbank van het voertuig.

Gisteravond kreeg de politie meerdere meldingen van een paar aanrijdingen door één voertuig. 

Agenten troffen volgens de politie op haar Facebookpagina de auto aan op een vakantiepark in het Limburgse Gennep. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Doe maar niet: de auto van je maat slepen met alcohol op (zonder rijbewijs)

'Grote glimlach'

Ook het kind is meegenomen naar het bureau: agenten ontfermden zich over het meisje tot haar familie haar kwam ophalen.

Volgens de politie heeft het kind zich prima vermaakt. Op de Facebookpagina staat: 'Het is volgens collega's goed verlopen.' En: 'Ze had een smile van oor tot oor!' Bij het politiebericht staat een foto waarop het kind op de voorbumper van de auto zit. 

Drinken met je kind erbij? 

Volgens het Trimbos-instituut hebben kinderen die hun ouders alcohol zien drinken, positievere verwachtingen van drank. Ook hebben ze een verhoogde kans om meer alcohol tot zich te nemen zodra ze volwassen zijn.

De rol van opvoeders is groot, maar wat moet je als ouder doen waardoor kinderen later verstandig met alcohol omgaan? "Een goed voorbeeld zijn, toezicht houden op je kinderen en duidelijke grenzen stellen", is belangrijk, zo legde Ninette van Hasselt van het Trimbos-instituut al eens uit aan RTL Nieuws.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore